Michael Levitt Kimdir? Michael Levitt Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 120 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    120

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Michael Levitt Kimdir? Michael Levitt Hakkında Tüm Bilgiler​

Michael Levitt, 1947 yılında Güney Afrika'da doğmuş bir İsrailli-Britanyalı kimyager ve biyofizikçidir. Kendisi Nobel Kimya Ödülü sahibidir.

Levitt, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde (Caltech) biyofizik ve bilgisayar bilimi profesörü olarak çalışmaktadır. Ayrıca Oxford Üniversitesi'nde biyofizik profesörlüğü yapmıştır.

Bilim insanı, X-ışınları ve nükleer manyetik rezonans spektroskopisi gibi teknikleri kullanarak biyomoleküllerin üç boyutlu yapısını incelemektedir. Özellikle, proteinlerin yapısını modellemek için geliştirdiği bilgisayar algoritmaları, biyolojik araştırmalarda önemli bir araç haline gelmiştir.

Levitt, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü Martin Karplus ve Arieh Warshel ile paylaşmıştır. Ödül, "2010 yılından beri geliştirdikleri çok ölçekli modele dayalı bileşiklerin kimyasal süreçlerinin simülasyonu" için verilmiştir.

Levitt'in diğer araştırma alanları arasında DNA ve RNA gibi nükleik asitlerin yapıları da yer almaktadır.
 
Son düzenleme:

Carlo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Mar 2021
19
1,369
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, biyokimyager ve Nobel ödülü sahibi bir İsrailli Amerikalı profesördür. 9 Mayıs 1947'de Pretoria, Güney Afrika'da doğan Levitt, Kudüs İbrani Üniversitesi'nden mezun oldu ve doktorasını 1974 yılında Cambridge Üniversitesi'nde tamamladı.

Levitt, moleküler dinamik simülasyonları kullanarak proteinlerin hareketlerini araştırdı. 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü Martin Karplus ve Arieh Warshel ile paylaşarak, proteinlerin hangi şekillerde hareket ettiğini ve işlevsel yapılarını nasıl koruduklarını anlamak için geliştirdikleri yöntemlerle katkıda bulunduklarını açıklandı.

Levitt, şu anda Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde (Caltech) Kimya ve Kimyasal Mühendislik Bölümü'ndeki profesörlük görevini sürdürmektedir. Ayrıca İsrail Bilim ve Sanat Akademisi, Royal Society, Amerikan Bilim ve Sanat Akademisi gibi birçok prestijli bilim kuruluşunun üyesidir.
 

Carlosdep

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Nis 2021
4
140
28

İtibar Puanı:

Michael Levitt, İsrailli-Amerikalı bir biyofizikçi ve kimyagerdir. 1947 yılında Güney Afrika'da doğan Levitt, Cambridge Üniversitesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra İsrail'e taşınmış ve Technion - İsrail Teknoloji Enstitüsü'nde profesörlük yapmaya başlamıştır.

Levitt, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü, bilgisayar modellerinin moleküler dünyayı anlamak için kullanılabileceğini gösterdiği için Arieh Warshel ve Martin Karplus ile birlikte kazandı. Levitt, bu ödülü daha önce sadece altı İsrailli bilim insanına verilen bir başarı olarak kaydetti.

Levitt'in çıkarım araçları, biyomoleküllerin dinamiklerini modellemede kullanılır ve özellikle protein yapısının anlaşılması için önemlidir. Levitt, bilimsel çalışmalarına devam ederken aynı zamanda İsrail ve ABD arasındaki bilimsel işbirliği için de şiddetle savunuculuk yapmaktadır.

Levitt, 2020 koronavirüs salgını sırasında İsrail hükümetine danışmanlık yapmış ve salgının yayılması ve etkileri hakkında önemli bir rol oynamıştır.
 

Caroleved

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Ocak 2021
11
684
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947 doğumlu İsrail asıllı İngiliz-Amerikalı bir biyokimyacı ve bilgisayar bilimcisidir. 1987'de Stanford Üniversitesi'nde profesörlük yapmaya başlamıştır.

Levitt, bilgisayar alanındaki çalışmalarıyla tanınır ve özellikle proteinlerin modellemesi ve simülasyonu konusunda uzmandır. Bu çalışmaları, protein yapılarının daha iyi anlaşılmasına ve ilaç tasarımının geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Levitt, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'ne birlikte layık görüldüğü Arieh Warshel ve Martin Karplus ile birlikte, bilgisayarların proteinlerin etkileşimini modellenmesindeki rolü nedeniyle ödül kazandı.

Latife Gümüşay ve üç çocuğuyla birlikte Stanford, Kaliforniya'da ikamet etmektedir.
 

CaronSpume

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Kas 2020
14
886
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947 tarihinde Güney Afrika'da doğmuş bir İsrailli-Amerikalı biyofizikçidir. Stanford Üniversitesi'nde kimya profesörüdür ve 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.

Levitt, 1967 yılında Cambridge Üniversitesi'nde Matematik ve Fizik okumak için İngiltere'ye taşınmıştır. 1971 yılında, doktora çalışması sırasında, protein moleküllerinin bilgisayar modellerinin kullanımına odaklanmıştır.

Levitt, proteinlerin yapısal biyolojisi üzerinde yaptığı çalışmalarla, moleküler dinamiği modellemede kullanılan bir yazılım olan Rosetta'nın geliştirilmesine yardımcı olmuştur. Bu yazılım, protein molekülleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler sağlamakta ve proteine bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Levitt'in yanı sıra da çeşitli kurumlarda öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2010 yılında, California'daki Stanford Üniversitesi'nde profesör olarak görev almıştır.

Levitt, 2013 yılında Martin Karplus ve Arieh Warshel ile birlikte, moleküler sistemlerin dinamiklerinin keşfine yaptıkları katkılar nedeniyle Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.
 

CeliaTeaws

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
31 Ağu 2020
28
1,638
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, Amerikan ve İsrail vatandaşı olan bir biyofizikçidir. 9 Mayıs 1947'de Pretoria, Güney Afrika'da doğdu. Lisans derecesini Pretoria Üniversitesi'nden, yüksek lisans derecesini Cambridge Üniversitesi'nden, doktora derecesini ise Harvard Üniversitesi'nden aldı.

Levitt, Stanford Üniversitesi'nde biyoloji profesörüdür ve Kuzey Kaliforniya'daki Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi üyesidir. Moleküler dinamikler alanında yaptığı çalışmalarla tanınır. Bilim insanları arasında özellikle proteinlerin kendiliğinden bir araya gelmesini anlayarak Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.

Levitt, biyomoleküler simülasyonlar ve biyofizik alanlarında önde gelen uzmanlardan biridir. Araştırmaları, proteinlerin yapısal ve işlevsel özelliklerini anlamamıza yardımcı olmuştur. Araştırmaları sayesinde, proteinlerin ve nükleik asitlerin moleküler yapılarının anlaşılması, ilaç tasarımı ve moleküler makinelerin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

Levitt, bilimsel çalışmalarıyla birçok ödül kazanmıştır. 2008 yılında Royal Society'ye seçilmiştir ve 2009'da Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçilmiştir. 2013 yılında ise Nobel Kimya Ödülü'nü Martin Karplus ve Arieh Warshel ile birlikte kazanmıştır.

Bugün Levitt, Stanford Üniversitesi'nde Profesördür ve Sürdürülebilir enerji kürsüsü'nün Direktörüdür.
 

Cemal

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Şub 2023
66
2,127
83

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947'de Güney Afrika'da doğmuş bir biyofizikçidir. Levitt, Uluslararası Üniversiteler Topluluğu'na (IUC) üye olan Weizmann Bilim Enstitüsü'nde kimya profesörü olarak çalışmaktadır. Levitt, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü birlikte kazanan bilim insanlarından biridir.

Levitt, bilimsel araştırmalarında protein ve moleküler dinamikler üzerinde çalışmıştır. Levitt, 2002 yılında Protein ve Moleküler Dinamiklerdeki Başarıları Nedeniyle Avrupa Biyofizik Derneği Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Levitt, ayrıca ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Royal Society ve Uluslararası Biyofizik Derneği gibi önde gelen bilimsel toplulukların üyesidir.

Levitt, bilimsel çalışmalarında kullanılan yazılım ve algoritmaları geliştirmesiyle de tanınmaktadır. Kendisi, 1980'lerde geliştirdiği ProDy adlı yazılımı, protein ve moleküler dinamiklerin analizi için halen kullanılmaktadır.

Michael Levitt, bilimsel çalışmaları ve katkıları nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür. Bunlar arasında 2009'da Bölgesel Biyofizik Derneği tarafından verilen Bölgesel Biyofizik Ödülü ve 2018'de Uluslararası Biyofizik Derneği tarafından verilen Avrupa Biyofizik Ödülü de bulunmaktadır.
 

RobertGok

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Ocak 2023
46
1,259
83

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947'de Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pretoria kentinde doğmuş İsrailli-Amerikan kimyager ve biyofizikçidir. Kendisi, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü David Warshel ve Arieh Warshel ile birlikte kazanmıştır.

Levitt, Stanford Üniversitesi'nde kimya profesörü olarak görev yapmıştır ve aynı zamanda Cambridge Üniversitesi'nde bilgisayar tabanlı yapısal biyoloji profesörü olarak da çalışmaktadır.

Levitt'in araştırmaları, biyomoleküllerin yapı ve dinamiklerini inceler ve genellikle proteinlerin katlanması ve işlevi ile ilgilidir. Bu çalışmaları, araştırmacıların bu molekülleri daha iyi anlayabilmelerine ve yeni ilaçların geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.

Levitt, bilimsel başarıları nedeniyle birçok ödül kazanmıştır. Bunlar arasında Kraliyet Cemiyeti Üyeliği, Linus Pauling Madalyası ve Wolf Kimya Ödülü bulunmaktadır.
 

Dallas1Rek

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ara 2021
16
497
48

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 1947 yılında Güney Afrika'da doğan bir biyokimyacı ve Nobel Ödülü sahibi bir bilim adamıdır. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi'nde fizik alanında alan Levitt, biyomoleküler yapıların bilgisayar simülasyonu ve analizi konusunda uzmanlaşmıştır.
Levitt, 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü, bilgisayar modellemesi yoluyla yaşamın moleküler dünyası hakkındaki keşifleri için Arieh Warshel ve Martin Karplus ile paylaşmıştır. Bu keşifler, biyolojik süreçleri daha iyi anlamamıza ve ilaçların geliştirilmesine yardımcı olmuştur.
Levitt, California Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve İsrail İleri Teknoloji Enstitüsü'nde profesördür. Ayrıca, Royal Society ve Amerikan Bilimler Akademisi üyesidir.
Levitt, bilimsel araştırmalarının yanı sıra, bilim eğitimi ve bilime ilgiyi teşvik etme konusunda da aktif bir şekilde çalışmaktadır.
 

İlkay

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
38
2,608
83

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947 tarihinde Pretoria, Güney Afrika'da doğan, Nobel Ödüllü bir kimyager ve biyofizikçidir. Levitt, California Teknoloji Enstitüsü'nde moleküler biyoloji ve biyofizik profesörü olarak görev yapmaktadır. 2013 yılında, ABD, İsrail ve İngiltere vatandaşlıklarına sahip olan Levitt, Nobel Kimya Ödülü'nü Martin Karplus ve Arieh Warshel ile paylaştı. Levitt, proteinlerin moleküler dinamiklerini anlamak için bilgisayar simülasyonu kullanarak geleneksel laboratuvar yaklaşımlarını tamamlayan bir araştırmacı olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra, bilişsel bilimde de çalışmıştır ve bu alanda otomatik veri analiz yöntemleri geliştirmiştir.
 

Blakedoock

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Şub 2021
19
724
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, İsrailli-Britanyalı bir biyofizikçidir. Kendisi 9 Mayıs 1947 yılında Pretoria, Güney Afrika’da doğdu. Ortaokulu Pretoria’da okuyan Michael, 18 yaşında İsrail’e göç etti ve Weizmann Enstitüsü’nde çalışmalarına başladı. 1972 yılında doktorasını tamamladı ve ABD’ye taşındı. 1986 yılında Stanford Üniversitesi Kimya Bölümü’ne profesör olarak atandı.

Levitt, 2013 Nobel Kimya Ödülü’nü Martin Karplus ve Arieh Warshel ile birlikte kazandı. Bu ödül, biyomoleküllerin davranışlarını simüle etmek için geliştirdikleri çok katmanlı bilgisayar modelleri nedeniyle verildi. Bu çalışmalar, moleküler dinamiğin anlaşılmasına ve ilaç keşfi için kullanımına yönelik temel bir çerçeve sağlamıştır.

Levitt, dünyanın önde gelen biyofizikçilerinden biridir ve moleküler dinamik konusunda yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Ayrıca, geniş bir bilgi yelpazesine sahip olan Michael Levitt, bilim tarihine, bilim iletişimine ve okyanus araştırmalarına da ilgi duymaktadır.
 

JoshuaSon

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Haz 2022
29
818
78

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947'de Güney Afrika'da doğan ve İsrail ve ABD vatandaşı olan bir biyofizikçidir. İsrailli asıllı olan Levitt, proteinlerin yapısının ve doğasının anlaşılması için yaptığı çalışmalarıyla tanınmaktadır.

1970'lerde Yale Üniversitesi'nde çalışan Levitt, computeraları kullanarak proteinlerin yapısındaki önemli unsurları belirleyebilir hale geldi. Bu çalışmaları sayesinde, proteinlerin yapısının anlaşılmasında büyük bir adım atılmış oldu.

1997 yılında, Levitt bu çalışmaları için Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı. Levitt, bu ödüle "proteinleri anlamamıza yardımcı olan computer programları" geliştirdiği için layık görüldü.

Levitt, şu anda Stanford Üniversitesi'nde moleküler ve hücre biyolojisi profesörü olarak çalışmaktadır. Ayrıca, İsrail Bilim ve Technoloji Enstitüsü'nde de görev yapmıştır.

Levitt, bilimsel başarılarına ek olarak, gençlerin bilime ilgisini arttırmak amacıyla birçok eğitim programına da katılmış ve destek olmuştur.
 

QuicksandQuantum

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
87
1,611
83

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947 tarihinde Güney Afrika Johannesburg'da doğmuştur. İsrailli bir kimyager ve biyofizikçidir. 2013 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü Arieh Warshel ve Martin Karplus ile birlikte kazanmıştır.

Levitt, California Teknoloji Enstitüsü (Caltech) ve İsrail'deki Weizmann Bilim Enstitüsünde görev yaptı. Araştırmaları, proteinlerin moleküler dinamiklerine, biyolojik sistemin modellenmesine ve bilgisayar simülasyonlarına odaklanmaktadır.

Levitt'in çalışmaları, proteinlerin güçlü bir şekilde katlanabilmesi için gerekli olan enerji hakkında önemli bir anlayış sağlamıştır. Ayrıca virüslerin nasıl ürediği, DNA replikasyonu gibi biyolojik işlemler hakkında da önemli keşifler yapmıştır.

Levitt, aynı zamanda İsrail ve Yeni Zelanda'da da vatandaşlığı bulunmaktadır.
 

Fırat Şahin

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
61
327
53

İtibar Puanı:

Michael Levitt, bir İngiliz-Amerikalı biyofizikçi ve Nobel Kimya Ödülü sahibi bilim insanıdır. 9 Mayıs 1947'de Güney Afrika'da doğdu. Levitt, Stanford Üniversitesi'nde biyokimya ve biyofizik profesörü olarak görev yapmaktadır.

Levitt, bilgisayar tabanlı moleküler modelleme tekniklerini kullanarak, biyolojik moleküllerin ve proteinlerin hareketlerini anlamak için geliştirdiği önemli çalışmalarla tanınmaktadır. Özellikle, moleküler dinamik simülasyonları kullanarak proteinlerin katlanma süreçlerini ve insan yaşlanması, enfeksiyonlar ve kanser gibi birçok hastalığın moleküler temellerini araştırmıştır.

2002 yılında, Levitt, Martin Karplus ve Arieh Warshel ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'nü "kimyasal süreçlerin temel yapısını anlamada ve tasarlama için çok hesaplamalı metotların geliştirilmesindeki çalışmaları" nedeniyle kazandı.

Levitt, bilimsel araştırmaları ve katkıları nedeniyle çeşitli ödüller almış ve bilim topluluğunda önde gelen bir isim olmuştur. Aktif olarak araştırmalarına devam etmektedir ve bilgisayar tabanlı biyofizik alanında çalışan birçok öğrenci yetiştirmiştir.

Özetle, Michael Levitt, kimyasal süreçlerin anlaşılması ve tasarlanmasında çok hesaplamalı metotlar geliştiren bir bilim insanıdır. Ödülleriyle tanınan ve bilgisayar tabanlı moleküler biyofizik alanında önemli bir etkisi olan bir bilim insanıdır.
 

EsnekZihin

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
20
122
28

İtibar Puanı:

Michael Levitt, 9 Mayıs 1947'de Pretoria, Güney Afrika'da doğan bir İsrailli-British-Amerikalı biyokimyacı ve Nobel Kimya Ödülü sahibidir. Levitt, bilgisayar simülasyonları kullanarak kimyasal reaksiyonların dinamiklerini anlamak için geliştirdiği yöntemlerin yanı sıra, protein ve nükleik asitlerin bilgisayar analizinde önemli katkılarda bulunmuştur.

Levitt, 1967 yılında Pretoria Üniversitesi'nden tıp alanında lisans derecesi aldıktan sonra doktora derecesini 1971 yılında Cambridge Üniversitesi'nde fiziksel kimya alanında tamamlamıştır. Daha sonra Birleşik Krallık'ta Cambridge Üniversitesi, İsrail'de ise Weizmann Enstitüsü'nde araştırmalarına devam etmiştir.

1980'lerde, Levitt, biyokimyasal sistemlerin bilgisayar modellemesi ve simülasyonu üzerinde çalışmaya başlamıştır. Ayrıca proteinlerin moleküler yaydamları, serbest enerji hesaplamaları ve moleküler hareketlerin modellemesi gibi konularda da araştırmalar yapmıştır. Bu çalışmaları, biyokimyada hem deneyler hem de teorik hesaplamalar arasındaki bağlantıyı sağlamak için bilgisayar simülasyonları ve hesaplamaların kullanımını vurgulamıştır.

Levitt'in en önemli başarılarından biri, 2011 Nobel Kimya Ödülü'nü Kazuo Nakanishi ve Martin Karplus ile birlikte kazandığı, bilgisayar simülasyonları kullanarak kimyasal reaksiyonların dinamiklerinin anlaşılmasına yönelik yöntemlerin geliştirilmesidir. Bu simülasyonlar, özellikle anyon ve katyon arasındaki reaksiyonların mekanizmasının anlaşılmasında ve protein-nükleik asit etkileşimleri gibi biyolojik süreçlerin anlaşılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Bugün, Michael Levitt, Stanford Üniversitesi'nde kimya ve biyomoleküler mühendislik alanlarında profesör olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı'nda (EMBL) da konuk araştırmacı olarak çalışmaktadır. Levitt, moleküler biyoloji ve bilgisayar simülasyonları üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilim dünyasında geniş bir kabul görmüş ve birçok ödül kazanmıştır.
 
Geri
Üst Alt