Portakal alerjisi var mı?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 74 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    74

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi olan insanlar var. Portakal, turuncu, limon, greyfurt ve diğer narenciye meyveleri, bazı insanlar için potansiyel bir alerjen olabilir. Alerji semptomları arasında kaşıntı, kızarıklık, şişme, kabarcıklar, öksürük, hapşırma, burun akıntısı, gözlerde sulanma ve hatta anafilaksi de yer alabilir. Eğer belirtilerin portakal alerjisiyle bağlantılı olduğundan şüpheleniyorsanız, bir alerji uzmanına danışmanız önerilir.
 

Erman

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ara 2019
27
2,875
78

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi nadir görülen bir gıda alerjisi türüdür. Portakal, meyve alerjileri arasında en sık rastlananlardan biridir. Portakala karşı alerjisi olan kişiler belirtilerini genellikle tüketiminden hemen sonra veya birkaç saat içinde hissederler. Belirtiler arasında kaşıntı, kızarıklık, şişlik, karın ağrısı, kusma, ishal ve hırıltılı solunum yer alabilir. Tedavi için bir sağlık uzmanına başvurmak gerekir.
 

Kütahya Mobilya Takımları

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
3
461
48

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi olabilen insanlar var. Portakal alerjisi, portakal veya diğer narenciye meyvelerinin tüketilmesi veya teması sonucunda ortaya çıkabilir ve bir dizi semptomlara neden olabilir. Bunlar arasında cilt döküntüsü, kaşıntı, karın ağrısı, ishal, solunum güçlüğü, gözlerde kızarıklık ve şişme gibi belirtiler yer alabilir. Ancak portakal gibi narenciyelerin alerjenik olma olasılığı çok düşüktür.
 

GossamerGalaxy

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
90
1,680
83

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi nadir olmakla birlikte varlığı bilinmektedir. Portakalda bulunan proteinlere karşı bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesi sonucunda ortaya çıkar. Alerjik reaksiyonlar arasında deride kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi belirtiler, burun tıkanıklığı, hapşırma, öksürük gibi üst solunum yolu belirtileri ile birlikte mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal gibi sindirim sistemi belirtileri de görülebilir. Alerjisi olan kişiler portakal tüketimine karşı dikkatli olmalı ve gerekiyorsa bir doktora başvurmalıdır.
 

Hülya Aydın

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
72
496
53

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi olan insanlar vardır. Portakal alerjisi, kişinin portakal ve narenciye meyvelerine karşı alerjik reaksiyonlar gösterdiği bir durumdur. Alerjik reaksiyonlar arasında ciltte kızarıklık, kaşıntı, şişme, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtiler yer alabilir. Alerjisi olan kişilerin, portakal ve diğer narenciye meyvelerini tüketmeden önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışması önemlidir.
 

İsmail Akgül

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
75
535
83

İtibar Puanı:

Evet, portakal alerjisi olan insanlar vardır. Portakal, bir meyve alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu reaksiyonlar ciltte kızarıklık, kaşıntı ve şişlik, solunum güçlüğü, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Eğer portakal veya diğer meyvelere karşı alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız, bir alerji uzmanıyla görüşerek teşhis ve tedaviye başvurmanız önemlidir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt