Randy W. J. Gereau IV Kimdir? Randy W. J. Gereau IV Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 75 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    75

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Randy W. J. Gereau IV Kimdir?

Randy W. J. Gereau IV, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Washington Üniversitesi'nde Nöroloji, Anesteziyoloji ve Psikiyatri profesörüdür. Kendisi, ağrı yönetimi alanında yoğunlaşmıştır ve özellikle sinir sistemi üzerindeki etkileri ve mekanizmaları inceler.

Gereau, Brown Üniversitesi'nden biyoloji dalında lisans derecesini, Yale Üniversitesi'nden bir doktora derecesini tamamlamıştır. Daha sonra, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde post-doktora araştırmalarında bulunmuştur.

Gereau, üç ulusal bilim akademisine üyedir ve National Institute of Neurological Disorders and Stroke'daki Ağrı Bozuklukları İşbirliği Programı'nda liderliğini yapmaktadır. Kendisi, Amerikan Ağrı Derneği ve Uluslararası Ağrı Araştırmaları Cemiyeti'nin de bir üyesidir.

Gereau, ağrı modülatörlerinin moleküler mekanizmaları, nöronal plastisite ve sinir sistemi hastalıkları gibi konular üzerine araştırmalar yürütmektedir. Kendisi, bu alanlarda 50'den fazla makaleye imza atmıştır.
 
Son düzenleme:

Epistemoloji

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
60
2,715
83

İtibar Puanı:

Randy W. J. Gereau IV, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (St. Louis) farmakoloji ve sinir bilimleri profesörüdür. Araştırma faaliyetleri, kronik ağrı mekanizmalarının anlaşılmasına odaklanmaktadır.

Gereau, Boston Üniversitesi'nde lisans derecesini ve Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde doktora derecesini tamamladı. Daha sonra, Harvard Tıp Fakültesi'nde postdoktora çalışmalarına katıldı. Gereau, 2003'ten beri Washington Üniversitesi'nde fakülte üyesi olarak çalışmaktadır.

Gereau, ağrıya neden olan nöronların işlevini belirlemeye ve ağrıyı kontrol eden sinir devrelerini anlamaya yönelik araştırmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar, ağrı ile ilgili bozukluklara yönelik yeni tedavi seçenekleri geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

Gereau, Nöroloji ve Anesteziyoloji Araştırmaları Dergisi'nin ortak editörüdür ve Uluslararası Ağrı Derneği, Amerikan Nörobilim Derneği ve Amerikan Ağrı Derneği üyesidir.
 

HectorZoows

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Haz 2022
33
941
83

İtibar Puanı:

Randy W. J. Gereau IV, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Anesteziyoloji ve Ağrı Araştırmaları Profesörü olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları, ağrı mekanizmaları ve ağrı kesicilerin geliştirilmesi üzerine odaklanmaktadır. Ayrıca, Amerikan Ağrı Topluluğu ve Uluslararası Ağrı Federasyonu'nun üyesidir. Prof. Gereau, çeşitli bilimsel dergilerde editörlük yapmış ve National Institutes of Health (NIH) tarafından finanse edilen araştırmalarını yönetmektedir. Ayrıca, ödüllü bir öğretmen olarak da tanınmaktadır.
 
Geri
Üst Alt