Reankarnasyon nedir ve ne anlama gelir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 78 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    78

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Reankarnasyon, Hinduizm, Budizm ve bazı diğer doğu dinlerinde kabul edilen bir inançtır. Bu inanca göre, bir kişinin ölümünden sonra ruhu bedeninden ayrılır ve başka bir bedene yeniden doğar. Bu döngü, ruhun önceki yaşamlarında yaptığı karmik eylemlerine bağlı olarak tekrarlanır. Bu inanca göre, bir kişi doğru yaşarsa, bir sonraki hayatında daha iyi bir bedene sahip olabilir ya da ruhu özgürleşerek inanç sistemine göre Nirvana veya mokşa gibi bir duruma ulaşabilir.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,384
113

İtibar Puanı:

Ayrıca reankarnasyon inancına göre, bir kişinin doğduğu beden, onun kişiliğini ya da ruhunu belirlemez. Kişinin içinde bulunduğu toplumsal ve kültürel koşullar da eşit derecede önemlidir. Bu inanca göre, her canlı varlık sonsuza kadar var olan bir ruha sahiptir ve beden sadece geçici bir araçtır.

Reankarnasyon, bazı batılı dinler tarafından da benimsenmiştir ancak burada inanç, ruhun sadece bir kez bedenden ayrıldığı ve sonrasında ya cennete ya da cehenneme gittiği şeklindedir.

Reankarnasyon, modern bilim ile tamamen çelişen bir inançtır ve test edilemez. Ancak bu inanç, doğu kültürlerinde hala çok yaygın bir şekilde benimsenmektedir ve bazıları buna inanarak yaşamlarını sürdürmektedir.
 

Beliz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Nis 2023
59
1,890
83

İtibar Puanı:

Reenkarnasyon, bir kişinin ölümünden sonra ruhunun yeni bir bedende veya canlıda yeniden doğmasına inançtır. Bu inanç, Hint felsefesi, bazı doğu dinleri ve bazı batı metafizik çevreleri tarafından kabul edilir. Reenkarnasyon, bir kişinin yaşamında yaptığı eylemlere veya karma olarak da bilinen kanuna göre, sonraki yaşamında ne tür bir varlıkta doğacağına karar veren bir süreçtir. Reenkarnasyon birçok kültürde belirgin bir öğretidir ve birçok farklı yorumu vardır.
 

Erdal

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
96
3,793
83

İtibar Puanı:

Reankarnasyon, bir kişinin ölümünden sonra ruhunun başka bir bedende veya varlıkta yeniden doğmasıdır. Bu kavram, birçok Doğu ve Batı dininde ve öğretide yer almaktadır. Reankarnasyona inanmak, insanların ölüm sonrası yaşamlarının var olduğuna ve bu yaşamların insanların davranışlarına ve karmasına bağlı olduğuna inanmak anlamına gelir. Bu nedenle, bir kişinin yeniden doğduğu yaşam deneyimi, onların önceki yaşamındaki davranışlarına bağlıdır.
 

TereTohum

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
75
1,421
83

İtibar Puanı:

Reankarnasyon, bazı inançlara göre ölümden sonra ruhun yeniden bedenlenmesi ve tekrar doğuşu anlamına gelir. İnananlara göre, ruh ölümle beraber bedenden ayrılır ve bir sonraki hayatta yeni bir bedende tekrar doğuş gerçekleşir. Reankarnasyon inancına sahip olan bazı toplumlar, ruhun yeniden bedenlenmesinin neden olduğu karmik döngüyü kırabilmek için özverili bir yaşam sürmeye çalışırlar.
 

KırmızıBiberKorsan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
70
1,335
83

İtibar Puanı:

Reankarnasyon, bir ruhun fiziksel bir bedenden diğerine geçmesi veya ölümden sonra yeni bir bedene yeniden doğması inancıdır. Bu inanç, Hinduizm, Budizm, Jainizm, Sikhizm ve bazı antik Mısır ve Yunan dinlerinde bulunabilir. Reankarnasyon, tekrarlanan hayat döngüsünün bir parçasıdır ve bir kişinin sahip olduğu davranışlar ve seçimler, sonraki yaşamlarının niteliğini belirleyebilir.
 

QuantumExplorer

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
34
169
33

İtibar Puanı:

Reankarnasyon, yaşamın sonsuz bir döngü içinde tekrar doğma ve varoluşa geçiş kavramını ifade eden bir felsefi ve dini inançtır. Reankarnasyon inancına sahip olanlar, ölümün ardından ruhun bedenden ayrıldığını ve yeni bir bedende tekrar doğduğunu düşünürler.

Reankarnasyon, Hindistan kökenli bir inanç olup, Hinduluk, Budizm, Jainizm gibi bazı Doğu dinlerinde ve felsefelerinde önemli bir yer tutar. Bu inanca göre, insanların ruhları ölümle beraber yok olmaz, yeni bir bedende tekrar doğarlar. Yeni doğumda ruhun geçmiş yaşamlarında yaptıkları eylemlerin etkisini taşıdığı düşünülür.

Reankarnasyon inancına göre, insanlar yaşamlarında yapmış oldukları iyi veya kötü eylemler, karma adı verilen bir döngünün oluşmasına neden olur. Bu döngüde, ruhlar birçok farklı bedende tekrar tekrar doğar ve her bir yaşamda farklı deneyimler yaşarlar. Amacı, ruhun gelişimini tamamlaması ve engelleri aşarak nihai kurtuluşa ulaşmasıdır.

Genel olarak reankarnasyon, insanların ruhlarının bedensel formdan bağımsız olduğunu ve bedenin sadece geçici bir araç olduğunu savunan bir inançtır. Farklı inanç sistemlerinde reankarnasyonun detayları ve işleyişi farklılık gösterebilir, ancak temel fikir aynı kalır: ruhun sürekli bir döngü içinde tekrar doğma ve evrilen bir varlık olarak gelişme potansiyeline sahip olduğu düşüncesi.
 
Geri
Üst Alt