Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 238 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    238

Marievok

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Ağu 2020
11
1,095
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların sonuçlar üretmek için kullandıkları kuramsal bir yaklaşımdır. Genel olarak, felsefe insanların dünyadaki nesnelerin doğasını ve çevrelerindeki düzeni kavrama ve anlamak. Felsefi konuların sentezi, insanların farkındalığını ve kültürlerini, mevcut yaşam gösterilerini ve geleceği etkilemek için inceleme ve düşüncelerle desteklenen kavrayışlar oluşturur.

Felsefenin temel amacı, deneyim ve anlayışı genişletmektir. Bu incelemeyi kapsayan çeşitli alanlar vardır ve bunlar etik, estetik, metafizik, ontoloji, epistemoloji ve ahlak alanlarına ayrılır. Bunun yanı sıra, felsefe aynı zamanda gelecekte olacak şeyi tahmin etme, kültürel, bireysel ve toplumsal değişimleri anlamak, doğal hak ve özgürlükleri tanımlamak, toplumun bir bireyle olan ilişkisini analiz etmek için kullanılır. Felsefe, normatif ve sezgisel yaklaşımlar kullanarak pozitif sonuçlar elde etmeyi amaçlamaktadır.
 

Cliffgop

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Ağu 2020
7
891
78

İtibar Puanı:

Felsefe, bir ülkedeki veya toplumun doğal özellikleri veya eylemleri hakkında bilgiyi aramak, yorumlamak, değerlendirmek ve bunlarla ilgili meseleleri arındırmak için kullanılan bir disiplin olarak tanımlanabilecektir. Fizik, tıp, matematik gibi disiplinlerin aksine felsefe, "gerçek"siz ve araştırma konusu olarak kesin olarak belirlenmediğinden, bir çok alana temas edebilir.

Felsefe çoğu zaman, fikirler, düşünceler, kavramlar ve felsefik yaklaşımlar arasındaki bağları inceleyerek çeşitli konuları sorgulamaya olanak verir. Fikirlerin değerlendirilmesi, biçimlendirilmesi ve daha da önemlisi, bilinmeyenlerin arasından çıkarılabilmesiyle ilgilidir. İnsanlar bu tarz sorulara cevap aramak için felsefeyi kullanırlar. Dairesel, karmaşık konuların ortaya çıkartılmasına yardımcı olur.

Felsefe, bir sorunu aslına uygun biçimde çözmek için, düşüncelik, protokol, tartışma ve irdelemeyi gerektirir. Sadece çözümler değil, aynı zamanda bunlardan ne anlam çıkarabildiğimizi de inceleyen felsefe, her birinin düşünce seviyesini ve sorgulamayı arttırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Centilmenlik, haklılık, etik ve felsefe gibi konulardaki ideallerin korunmasını sağlamak için, felsefe, sağduyunun ve insan zekasının ötesinde olanların kullanımına olanak verir. Felsefenin amacı, konuşulanları anlamak ve anlaşılmak için konuşulanları anlamlı hale getirmektir.
 

MarthanaM

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 Ağu 2020
7
771
78

İtibar Puanı:

Felsefe, klasik olarak, insanın doğal olarak aklının konuşmaları olarak tanımlanmıştır. Felsefe konularının alanları çok daha fazladır. Felsefe, karmaşık düşünce sistemleri geliştirmek ve kavramları anlamak için çabalamak olarak tarif edilebilir. Felsefe konuları insanların haklarını, nedenleri, ahlakı ve çoğu zaman metafiziği içermektedir.

Felsefe disiplinleri arasında, etik, estetik, epistemoloji ve ontoloji gibi kavramlar bulunmaktadır. Etik, insanlara ahlak ve well-being hakkında ipuçları ve tavsiyeler sağlamak için insanların düşüncelerine yoğunlaşır. Estetik, dünyanın estetik değerleri ile ilgilenir ve insanların sanat ve çekicilik algısının anlaşılmasına yardımcı olur. Epistemoloji, gerçek bilginin ne olduğunu inceler. Ontoloji, gerçekliğin ve varlığın naturını inceler.

Dİğer disiplinler de felsefeye değinmektedir. Pragmatists, bilgi ve aksiyon arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Sosyal felsefe aynı zamanda insanlar arasındaki etik ilişkilere odaklanır. Güncel felsefe siyasal güvenlik vasıtası, ekonomi ve sosyal bilim gibi alanların konularını kapsar.
 

Sharonbal

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Ağu 2020
9
1,139
78

İtibar Puanı:

Felsefe, düşünmek, çözümlemek, inceleyerek öğrenmeyi kullanarak belirli konularla ilgili bilgileri arama, deşifre etme sürecidir. Genellikle akıl ve mantık kullanılarak konuların köklerine veya konular hakkındaki felsefi görüşlere inmek amaçlanır. Felsefe, yaşam ve yaşamı etkileyecek konular üstünde düşünebilme, seçenekleri göz önünde bulundurabilme, deneyimleri anlamlandırabilme ve oluşturulan anlamları arttırabilme becerileri kullanarak değiştirmeye çalışmak için kullanılır. Felsefenin diğer alanlardaki görevleri arasında; eleştirel düşünce, bilimsel sorgulama ve çeşitli problemlerin anlaşılmasında önemli bir rol yüklenmesidir.
Felsefe aynı zamanda kültürde, en az din kadar önemlidir. Felsefede kavramlar, kural veya konular daha özgün bir biçimde ve öznellik dahil olmak üzere değerlendirilir. Felsefenin temelinde insanın davranışı, eylemleri, inançları, kuramları ve kültürü vardır.

Bilgiyi aramak, dil, biliş ve konu üzerinde düşünmek, bilgiye açıklık getirmek ve konuları anlamlandırmak gibi bilimin ardındaki durumlar felsefeye ait konulardır. Felsefe insanın hayatı hakkındaki soruların ve cevapların arayışını içerir. Felseffenin temel ilkeleri, kavramları, kuramları ve konuları vardır. Örneğin, ahlak, politika, ontolojisi (varoluşu), epistemolojisi (bilgiyi alma), teoloji (tanrı hakkında düşünceler) ve ölüm gibi konularla ilgili bilgiler aranabilir. Başka bir deyişle, felsefe konuların bilimsel bir yaklaşımla incelenmesi amacıyla özgürce sorgulanır.
 

Jakuzi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Eki 2020
11
985
78

İtibar Puanı:

Felsefe, metinler, yazarlar, dersler, konu alanları ve hatta çeşitli akımları içeren çok geniş bir konudur. Kökü Hyderabad, Hindistan'da Meşrutiyet çağı, M.Ö.6. ve 5. yüzyıllarda geriye gider. İlk filozof olgusu olarak, İran ve Mısır Piramitlerinin çevresindeki egzotik bilgiyi toplamak için çalışan insanların kullandıkları bazı kavramlar ve düşüncelerinin kaynaklarını takip edebilirsiniz.

Felsefenin genel olarak çeşitli konuları vardır. Bu konular arasında epikurculuk, eskatolojik felsefe, estetik felsefe, etik felsefe, antropolojik felsefe, toplumsal felsefe ve daha pek çok şey vardır. Bunlar dışında, kişiye özel düşünceleri, amaçları ve mizaha bile içeriyor.

Felsefe zaman zaman hem mantığa hem de bilimsel çalışmalara yönelik kavrayışları özendirmek için kullanılmıştır. Aynı zamanda, filozoflar genellikle konuşma ve tartışmalar için kullanılan kavramların anlamlarını ve kaynaklarını incelemektedirler.

Felsefe her ne kadar ilk olarak din ve laik çalışmalar için kullanılmış olsa da, modern felsefe, bilim, düşünce ve mantık arasındaki ilişkiyi ortaya koymak için kullanılmaktadır. Bununla birlikte, doğa bilimleri, insan bilimleri ve felsefenin arasındaki entegrasyonun önemli olduğu unutulmamalıdır. Modern felsefe gelenekleri çoğu zaman daha fazla güç olmaktan ziyade insanların düşünce yaparlarını daha kesin bir biçimde anlamaya yönelik bir girişim olarak tanımlanır.
 

Nazan Aslan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Eyl 2020
12
1,586
78

İtibar Puanı:

Felsefe, düşünme ve anlama becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olmak üzere maddi ve manevi alanlarda sorular sorarak bu soruları yanıtlamayı amaçlayan bir bilimdir. İnsanoğlunun evrimi sırasında bilgiyi, anlamayı ve karar vermeyi öğrenmesine yardımcı olan felsefe, daha çok soruları tartışmak, üzerinde düşünmek ve öğrenmek amacıyla uzun zamandan beri kullanılmaktadır.

Felsefe konuları hem akıl yürütmeye dayalı düşüncelerden oluşur. Hem de dünyayı anlama ve kavrama alanında sezgi ve deneyimleri içerir. Dünyayı kavramanın temelini kuran sorgulamalar, düşünce fikirleri ve deneyimleri tanımlar. Felsefe, tarihteki tüm düşünce ve kültürler tarafından kullanılmıştır.

Felsefe, insan neobyasnosti (insan merakı) ve evrenin sırrı üzerine düşünebilme becerilerini kazandırmak adına kurulmuştur. Nogloo shooltuda (yadımlayıcı matematika) gerekli yaklaşımların ve öznel sözcüklerin kullanımını gösteren bir yol, sözel mantık ve kültürel etiketler kullanarak, gelecekte neler olduğunu tahmin etmeyi destekler. "Araştırma" olarak da bilinen bu zihinsel uygulamalar, tarih olgularını anlamak ve gelecekteki olguları tahmin etmek için göz ardı edilmeyecek önemlidir.

Bugün, insanlar felsefe üzerinde derin düşünmeyi, kendilerini sorguladıkları ve dünyayı daha iyi anlamaya çalıştıkları pek çok çeşitli yöntemle geliştirir. İslam bilimi, buddhizm, hinduizm ve yahudi inancı gibi farklı inançların tarihsel bir arka planı var, ve bunlar da felsefenin bir parçasıdır. Günümüzde, çoğu bölümün kendileri için tasarladıkları çalışma alanlarında felsefe kullanan sanat, hukuk, sosyal bilimler ve iletişim bilimleri gibi alanlarla kesişebilir.
 

KennethLonse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Ağu 2020
10
1,063
78

İtibar Puanı:

Felsefe, konuların ve problemlerin kesin yargılara varmak için durulmasını içeren temel bir sisteme dayanan bir düşünce ve bilimdir. Felsefe, tarihin en eski bilimlerinden biridir ve Batı'da MÖ. İ.Öndan İ.Ö. 333'e kadar olan zaman diliminde ortaya çıkan Yunan felsefesi ile felsefenin kökeni olmuştur.

Felsefe, bilimsel kavramlarla insanın yaşamındaki anlamlı olmaya çalıştığı çok kapsamlı bir konudur. Genel olarak, felsefe insanların insanlık, olduğu şeyin ne olduğu ve hayatın esas özünün ne olduğuna ilişkin soruları sorgulamaya çalıştıkları düşünce sistemi olarak tanımlanmaktadır. Bu düşünceler, çoğu zaman, kültürel, tarihsel, doğal ve yaşantısal durumlarla sınırlı olmayan genel problemlerin çözümünü kapsar.

Felsefenin temel amacı, insanların gerçeklere dayanarak sağlam kararlar vermesidir. Buna göre, felsefenin doğrudan bilimsel konulara girmesi gerekmez; en temel özünde, felsefe, felsefi soruların cevaplanmasına yönelik bir araştırmadır. Felsefenin amacı, insanların akla ve mantığa dayanarak doğru karar verme şansına sahip olmasını sağlamaktır.

Felsefe, çeşitli alanlara büyük katkılar yapmıştır; tarih, fizik, mantık, etik, politika, estetik, etnoloji, psikoloji ve diğerleri. Bu alanlarda gelişmelerin birçoğu felsefe ile ilişkilidir.

Felsefenin kapsamı oldukça geniştir; matematik'ten fiziğe, tarihten biyolojiye, psikoloji'den etiğe ve antropoloji'ye her türlü konuda felsefe soruları sorduğu ve üzerinde düşündüğü söylenebilir. Bunu, felsefenin önde gelen kuramlarından biri olan epistemoloji ya da bilginin özünün keşfi tarafından desteklenmektedir. Bu, bireylerin kendilerini sorgulayarak gerçek ve sağlam bilgi arayışında olduğu ve en sonundaki amacın ne olduğunu anlamak olduğu anlamına gelir.
 

Andreanob

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Ağu 2020
13
1,045
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların doğal dünyayı ve kendi toplumlarını anlamakla ilgili yüzyıllar süren bir çaba olarak tanımlanır. Felsefeye diyalektik gözle bakılırsa, bu insanların doğa ve toplumla ilişkilerinin kompozisyonu ve sonuçlarını inceleme, sonuçlara varma ve yaşamın toplum, ahlak ve değerlerinin ne olduğuyla ilgili konuları çözme olarak tanımlanır.

Felsefenin tarih boyunca birçok alt dalı, arasında etik, ahlak, estetik, epistemoloji, ontoloji, politik ve diğerleri olmak üzere oldukça fazladır. Özellikle ilk olarak Türlerle ve özellikle Platon ve Aristoteles ile başladı, bu dallar batı düşüncesinin temellerini oluşturmuştur. Bu gün felsefenin bazı temel alanları vardır; matematik, bilim felsefesi ve sosyal bilimler, antik düşünce, özne-oget felsefesi, sanat ve müzik felsefe. Aynı zamanda bazı modern düşünce akımları da vardır; desenbilim, psikoloji, felsefe psikanalizi, tarih felsefesi ve yeni medya.

Felsefe, insanları hakkında yorumladığı şeyleri irdelemeyi kapsamaktadır. Burada heyecan verici, çekici ve parlayan konuları oluşturacak yorumları aramak bazen oldukça zor olabilir. Felsefe insanların yaşamındaki fikirleri, düşünceleri ve inançları saptamaya çalışır. Felsefenin iz bırakılmış pek çok çalışması vardır ve bu çalışmalar insanlara sonsuz fırsatlar sunmaktadırlar.
 

Edithtrunc

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
9
914
78

İtibar Puanı:

Felsefenin genel olarak tanımı paylaşmanın çok amaçlı düşünce anlayışıdır. Felsefe, yeni bilgiler elde etmek ve geçmişteki konuları tekrar gözden geçirmek amacıyla insanların kendi düşünce ve inançlarını tartışmak ve incelemek için ortaya çıkmıştır.

Felsefe hakkındaki söylenen esaslar, çoğunlukla filozoflar tarafından soru ve sorgulamalar aracılığıyla ortaya çıkmaktadır. Ancak bu soruların cevapları çoğu zaman tüm insanların kabul edebilmesi için yeterince açıklıkla sunulmamaktadır.

Felsefe hem bilgi elde etmeyi hedefleyen (epistemolojik) hem de yaşama ve yaşamın kültürel ya da etik özelliklerini araştırmayı hedefleyen (etik ve ontolojik) başlıkları kapsamaktadır. Bu konular arasında, belirsizlikleri, zorlukları ve soruları anlamak için var olan bilgilerin bir yorumunu yapma girişimleri de bulunmaktadır. Felsefe, kavramların anlamını, ahlaki ve estetik konuları, düşüncelerin ve bilimi entelektüel düzeyde tartışma amacı güder.

Felsefe, Metafiziği, Epistemoloji, Ontoloji, Ahlak Felsefesi, Estetik ve Kültürel Felsefe gibi çeşitli konuları kapsamaktadır. Metafiziği incelikleri vardır, ancak verili buluşlar ve geçmişteki konuların yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Epistemoloji, bilginin ve doğruluk olasılığının özünü keşfetmek için gereklidir; aynı zamanda doğrulama ve yanlışlama teknikleri de önermektedir. Ahlak Felsefesi, davranışsal etkinliğimizi neyin belirlediğini veya sorgulamasını içerir. Estetik ve Kültürel Felsefe, kişisel güzellik standartlarını ve yaşamı anlamlandırma biçimlerini de dikkate alır.
 

Rupertselry

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
12
1,425
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların düşünce süreçlerini inceleme ve her türlü konuyu tartışma konusu yapan bir bilim dalıdır. Felsefe, insanları tanımlayan kavramlara, düşüncelerine ve eylemlerine ilişkin mantıksal temellerini ortaya koymak için kullanılan bir disiplin olarak tanımlanabilir. Felsefe aklını kullanarak her türlü konuyu incelemek için insanlar tarafından oluşturulan bir süreçtir. Bu, insan düşüncelerindeki anlamları kesin olarak tanımlamak veya açıklamak için kullanılır.

Felsefe aynı zamanda insan hakları, ahlak, cinsiyet, ekonomi ve siyaset ile ilgili konuların tartışılması gibi önemli kavramları ortaya koymaya çalışan bir disiplin olarak da tanımlanabilir. Felsefeçiler, insanların yaşamları üzerindeki anlam yaratma sürecini anlamaya ve farklı düşünceleri birbirlerine karşı tartışmaya çalışırlar. Felsefede, insanlar bilgi ve gerçeklerin peşinde koşmakta, kültürler arası ilişkileri incelemekte ve gerçekliğin neler olduğunu tartışmaktadır.

Felsefe insanların zorlayıcı ve ciddi problemleri ele almasına yardımcı olan bir disiplindir. Bu, felsefenin insanların daha iyi anlayış, düşünme, hayatlarının yönetimi ve yaşamlarının kalitesinin artırılmasını sağlamasıyla ilgili güçlü bir gereklilik olmasının bir sonucudur. Felsefe, insanların düşüncelerini, eylemlerini ve inançlarını sorgulayan ve onların hayatlarındaki önemli kararlarda etkili olmalarına yardımcı olan bir disiplindir. Aynı zamanda, bireylerinin kendilerini anlamasına, anlamlandırmasına ve kendilerine daha iyi bir hayat sunmasına yardımcı olan bir disiplindir.
 

Pennybig

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Ağu 2020
6
273
48

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların merakla tanımladıkları bir kavramdır. Felsefe, düşünme sürecinin özetlenmesi olarak tanımlanabilir ve insanların çevrelerine, kendilerine ve kültürlerine etkisinin ne olduğu hakkında anlamaya çalışmalarının araçlarını içerir.

Felsefenin birçok kısmı, temel soruları cevaplamada başarıya ulaşmak ve onların doğasını anlamaya çalışmak içindir. Bu sorular; Doğa, Duygu ve Düşüncenin ne olduğu, Insanlar tarafından kullanılmış olan ölçütler nelerdir, Evrenin niteliği hakkındadır. Bu sorular üzerine Felsefe, Toplumsal, Estetik ve Metafizik gibi disiplinleri içermektedir. Ayrıca, Kabala ve Taoizm gibi geleneksel anlayışları da içermektedir.

Felsefe, insanların farklılarını analiz etmelerini ve zor sorulara cevap aramalarını kolaylaştırır. Aynı zamanda insanın özgür seçimlerini yapmasına yardımcı olur, böylece insanların doğal özgürlüğünü korumalarına yardımcı olur.

Felsefeye, normalde etik ve düşünme süreçlerinde kullanılan diğer teoriler ve yaklaşımları da dahil etmektedir. Bunlar arasında, deneysel fizik, astronomi, madencilik, biyoloji, kimya ve tıp da dahildir. Bunlar, kullanılarak çevre, insan ve yaşam hakkındaki soruları çözmek için insanlara yardımcı olmaktadır.
 

Tashakar

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
8
645
78

İtibar Puanı:

Felsefe; düşünce, anlayış ve değerler kavramları çerçevesinde, insanın sorularına cevaplar aramaya çalışmasıdır. Dünyada insansı konularda, insanın merak duymaktan vazgeçmeyeceği, ispat edilemeyen çoğu konuda düşünmeyi gerektirebilen felsefenin temel hedefi, önceden düşüncesiz kabul ettiğimiz şeyleri, konuşma veya düşünme yeteneğimiz yoluyla ispat edilebilir bir temele oturtmaktır.

Felsefe aynı zamanda, insanların dünya çapındaki sorunlara cevaplar arayışına ilgi duyan bir olgudur. İnsanlara, sorularını sorgulayan, teoriler geliştiren, aklını kullanan ve düşüncesini etkili bir şekilde ifade etmeyi öğreten bir Discipline olarak hizmet etmektedir. Felsefe dersleri, öğrencilere akıl yürütme, mantık, iletişim ve düşünme yeteneğini geliştirebilme konularında yardımcı olur. Dersler aynı zamanda görüş ve düşüncelerini etkili bir şekilde ortaya koymayı öğretir ve felsefenin çok önemli konularının üzerinde araştırma yapmamız için cesaret verir.

Felsefenin temel olarak insanların aklını kullanarak, yaşamının anlamını, insan haklarını ve insanın doğasını anlamaya çalışmalarının önemini ortaya koymasıdır. Bu bağlamda felsefe, – ilkelerle ve prensiplerle – durumlara, davranışlara ve değerlendirmelere ilişkin etik, politik ve estetik konularda nasıl hareket etmeliyiz veya düşünmemiz gerektiği konusunda fikirler üretir. Filozoflar, insanların düşünüş biçimleri, düşünce sistemleri ve değerleri üzerinde araştırmalar yaparak, sağlıklı ve tutarlı kararlar almasına yardımcı olmaya çalışırlar. Felsefe, yaşamımızla ilgili çok temel konularda fikirler üretmemizi sağlayan insanın en eski bilim olma özelliği taşımaktadır.
 

KarenNib

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Ağu 2020
7
504
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların merakını, insani sorunları anlamaya ve tekrar sorgulamaya yönlendiren bir yaklaşımdır. Felsefe hem bilgi hem de etik gibi kavramları sorgulayan ve kavramsal olarak çözmeye çalışan bir arayıştır. Felsefe insanların bireysel ve toplumsal hayatını doğru çözümleme girişimlerinin somutlaşmasıdır. Felsefe insan varoluşunun felsefi kaygılarını keşfetmenin ve incelemek için geniş arşive sahip bir disiplin olarak tanımlanır.
 

badgirlDreab

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
15
2,766
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insanların arasındaki ilişkileri, kişilik alanı dışındaki koşulları, çevreyi, kültürü ve gelecek nesilleri etkileyen tüm temel konuları düşünmeyi açıklamak için kullanılan bir kavramdır. Ayrıca, bireylerin toplumdaki konum ve sorumlulukları hakkında da tartışmaya açık olan felsefe, sayısız konu hakkında analiz ve düşünme yöntemleri sunmaktadır. Temel olarak, felsefe insanın yapmak zorunda olduğu düşünceleri açıklamaya ve sorgulamaya çalışır.

Felsefe insanların yaşamının anlamını, insan haklarını ve insanların bir arada yaşama biçimlerini kapsar. Bireyin temel doğal haklarının ve güvenlik içermeyen konularda ne istediğinin sorgulanmasını içerir. Bununla birlikte, felsefe, genel olarak gelenekler ve toplumsal inançların karşılaştırılması ile ilgili tartışmalara da yer verir. Bu genel felsefi yaklaşım, çoğu kez bireysel konuları da kapsayabilir. Örneğin, alışkanlıkların değerler hakkında düşünceleri olabilir. Felsefe aynı zamanda insanlar arasındaki etik, yasalar ve görevler hakkında da öneriler sunmaktadır. Etik, insanlar arasındaki ilişkileri kontrol etmek için önemli bir rol oynar.
 

mmbxybxngf

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Ağu 2020
9
1,337
78

İtibar Puanı:

Felsefe, bir felsefenin genel nitelikleri ve toplumsal arka planı arasında oldukça genişletilmiş bir alandır. Genellikle çeşitli doktrinlerden, teorilerden ve düşüncelerden oluşan ve insanların inanç ve anlayışlarını sorgulayan bir uğraşı olarak tanımlanır. Felsefe insanın, çevresi ve kendisi ile olan ilişkisini sorgulayan, ama aynı zamanda da kültür, toplum veya birey gibi farklı alanların farklı konularındaki kapsamlı ve derin düşünceleri göz önüne alarak geliştirilmiş bir alandır. Farklı felsefeciler, başka alanlara veya konulara odaklanmış olabilirler. Buna rağmen, genel olarak felsefe, bilginin birikimine, evrensel konulara veya daha genel insanlar arasındaki ilişkilerin ve düşüncesinin değerlendirilmesine odaklanmıştır.
 

StuartChupt

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Ağu 2020
7
481
48

İtibar Puanı:

Felsefe genel olarak "açıklanamayan düşünce sistemlerinin, geçerli olguların ve anlamların arkeoloji salt" olarak tanımlanır. Felsefe insanoğlunun evren hakkındaki anlam arayışını, kavramların yanı sıra, akıl ve fikir alışverişi ile anlamaya çalışmasını temsil eder. Felsefe insan davranışları, evrensel özellikler ve dizeler arasındaki ilişkiyi inceler. Kısaca, felsefe, düşünme, anlama, üretme ve ikna olma süreçlerini ve insan haklarını, hakim olan özelliklerin ve normların çerçevesi içinde tartışan ve değerlendiren bir süreçtir.
 

SarahKeply

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Eyl 2020
11
1,014
78

İtibar Puanı:

Felsefe, akıl ve mantık kullanarak dünyayı anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmak olarak tarif edilebilir. Felsefeye konu olan konular çok geniş kapsamlıdır ve tarih boyunca insanlar tarafından çeşitli soruların ve gerçekliklerin detaylı olarak incelenmesine olanak sağlamıştır. Örneğin, nedir hakim gerçeğin? Neden güzel şeyler, doğru şeyleri yapmamız gerekiyor? İyi ve kötünün ölçütleri nelerdir? Genel olarak felsefeye konu olan konular arasında etik, estetik, politika, düşünce, tarih, din, bilim, mantık, öznel bilim ve ahlak bulunmaktadır. Felsefeye konu olan konular arasındaki en temel özelliğin, bunların tümünün arasında genel geçer olana bir yanıt aramaya çalışmak olduğu söylenebilir.

Felsefeci insanlar sorgulayarak ve araya girerek, bilmeye çalıştıkları şeyi inceliyorlar; felsefenin amacı ise bu sorulara ve kavramlara temel oluşturacak bir kalıp oluşturmaktır. Akıl ve mantık kullanarak farkındalık oluşturma yetince çeşitli düşünceler üzerine düşünmek, diğer bireyleri etkilemek ve farklı anlayışlar geliştirmek için kullanılan bir araçtır.
 

AshleySwoxy

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Ağu 2020
29
3,852
78

İtibar Puanı:

Felsefe, kaynağı olarak insanların algıları, duyguları ve kabulleri olan ve bu konular üzerinde düşünen uzun bir tarihe sahip bir sistemdir. Felsefe insanların insanları anlamaya çalışmalarının akla dayalı sonucuna odaklanır.

Genellikle insanların anlayamadığı düşünceleri ve bağlamları keşfetmek amacıyla düşünce odaklı bir disiplindir. Felsefeciler genel olarak doğaya, bilime, sanata ve temel değerlerimize ilişkin önemli konular hakkındaki bilgileri, kuramları ve fikirleri incelerler.

Birçok felsefe akımı günümüzde var. Buna "Epistemoloji", "Metafizik", "Etik", "Ontoloji" ve "Estetik" gibi alanlar da dahildir. Örneğin; Epistemoloji, bilgiye ve temele sahip olduğumuza ilişkin bilgileri; Metafizik ise doğanın kökeni ve yapısı hakkındaki düşünceleri; Etik ise iyi ve kötü hakkındaki kuralları; Ontoloji ise varlığın kökeni ve yapısı hakkındaki düşünceleri; Estetik ise sanat ve estetik hakkındaki kuramları üzerine odaklanır.

Böylece, felsefe karmaşık evrenimizi anlamak için geliştirilen bir disiplindir. Doğal ve insanüstü olgular üzerine çalışma yapan felsefe, insan bilincinin derinliklerinin keşfedilmesi ve temel değerlerimizin anlaşılması için yeni anlayışları keşfetmeyi amaçlar.
 

NatashaFaw8220

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Ağu 2020
8
891
78

İtibar Puanı:

Felsefe, insan zihninde düşünme sürecini desteklemek ve olasılıkları araştırmak için tarihsel olarak geliştirilmiş bir disiplindir. Akılla mantıkla, deneyimlerin ve algıların birlikte kullanılmasını öngörür. İnanç sistemleri, deneyimler, tecrübeler ve varsayımların ikna edici kavramlar üretmesiyle hareket eder. Felsefe, düşünce süreçlerini temel alarak, insanların hayatlarının anlamını ve amaçlarını anlamaya çalışır. Biz insanlar için her gün aldığımız kararlardan tutun da, evrenin fiziği ve felsefenin esaslarına kadar olan her şeyle ilgili çözülemeyen soruların cevaplarını arıyoruz. Farklı kültür ve dünya görüşleri, farklı inançlar, farklı kavramlar ve çözümler üretmeye yönelik arayışların arasından geçer.
 

thrjqkvrn

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
15 Ağu 2020
11
596
78

İtibar Puanı:

Felsefe; kuramsal ve pratik olarak kafamızı kullanarak dünyayı anlamak ve değerlendirmek için kullandığımız bir etkileşim sistemidir. Genellikle, hayatın birçok konusunu kapsayarak, insanı anlamaya ve anlamlı bir hayata sahip olmaya yönelik eşsiz bir söylem geliştirir. Felsefe, tarih boyunca çok farklı eğitim kurumları ve inançlar tarafından çok farklı biçimlerde anlaşılmış ve yeniden tanımlanmıştır. Felsefeye, etik, estetik, epistemoloji, ahlak, mantık, bilimsel kuramlarının ve politik teorilerin çerçevesinde yönelik bireysel ve toplumsal düşünce sistemleriyle yaklaşılır. Felsefede, çeşitli kavramların çoğul formları ele alınır ve sonunda insanların hayatının ne anlama geldiğini ve nasıl yaşanabileceğine ilişkin çıkarımlar yapılır.
 
Geri
Üst Alt