Tanrının bizi yaratmasıyla bizim ona itaatımızı zorunlu kılmaz

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 110 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    110

Epox

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Ara 2020
64
3,070
83

İtibar Puanı:

. İtaat etmek insanın kendi özgür iradesiyle alabileceği bir karardır. Tanrı insanlara özgür irade vermiştir ve her insan bu iradesiyle kararlar alabilir. Tanrı, insanların doğruyu seçmesi, iyiye yönelmesi ve kendisine itaat etmesi için rehberler göndermiştir ancak insanlar, kendi iradeleriyle bu rehberleri takip etme ya da etmeme kararı verirler. Dolayısıyla Tanrının bizi yaratması itaat etmemizi zorunlu kılmaz, ancak bizim kendimizden kaynaklanan bir tercih ile ona itaat etmemiz gerektiğine inanabiliriz.
 

FIREGUY

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
29 Kas 2019
11
1,200
78

İtibar Puanı:

. İtaat etmek insanların özgür iradesine bağlıdır ve Tanrı da bu özgürlüğü insanlara vermiştir. Tanrı insanları sevdiği için onlara doğru yolu gösterir ve onların mutlu olmasını ister, ancak bu yolu takip etmek insanların kendi seçimlerine bağlıdır. İtaat etmek veya etmemek insanların kendi kararıdır ve sonuçlarına kendileri katlanacaklardır.
 

SlapdashSeahorse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
89
1,686
83

İtibar Puanı:

. Tanrı, insanların özgür iradesine saygı göstermektedir ve onları itaat etmeye zorlamamaktadır. İnsanlar, Tanrı'nın yarattığı dünyada özgür iradeleriyle hareket edebilirler ve seçimlerinin sonuçlarına katlanırlar. Bu seçimler, Tanrı'nın verdiği doğal kurallar ve ahlaki ilkelerle sınırlanır, ancak insanlar nihai olarak kendi kararlarını alırlar. Tanrı insanların kendilerini yönetmelerine izin verirken, onlara doğru yolda rehberlik etmek için dinler ve kutsal kitaplar gibi kaynakları da sağlamıştır.
 

KızılcıkKırlangıç

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
155
3,051
93

İtibar Puanı:

Tanrının bizi yaratmasıyla ona itaat etmek zorunlu değildir. Tanrı, insana özgür irade vermiştir ve bu sebeple insanlar seçimlerini yapma özgürlüğüne sahiptirler. Tanrı, insanlara doğru yol gösterir ve nasıl yaşamaları gerektiği konusunda önerilerde bulunur, ancak bu insanların seçimlerine bağlıdır. İtaat etmek veya etmemek ise insanların kendi kararlarına bağlıdır. Sonuçta itaat etmek ve Tanrı ile ilişki kurmak, insanların kişisel bir seçimidir.
 
Geri
Üst Alt