Tarihte bilinen ilk medeniyet nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 91 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    91

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet nedir?

Tarihte bilinen ilk medeniyet Sümer medeniyetidir. Sümerler, MÖ 4000 civarında Mezopotamya'da bugünkü Irak'ın güneyinde, Dicle ve Fırat nehirleri arasında bir bölgede yaşamışlardır. Sümerler, çiftçilik, hayvancılık, ticaret, sanat, mimari, matematik ve astronomi gibi birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmişlerdir. Sümerler ayrıca ilk yazıyı da geliştirmişlerdir ve kil tabletler üzerine çivi yazısıyla kayıt tutmuşlardır. Bu yönleriyle, Sümerler medeniyet tarihinin en önemli köşe taşlarından biri olarak kabul edilirler.
 

Açangül

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
24 May 2020
11
1,481
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet, Sümer medeniyetidir. Sümerler, günümüzde Irak'ta yer alan Mezopotamya bölgesinde MÖ 4. ve 3. bin yıllarda yaşamışlardır. Sümerler, tarım, madencilik, el sanatları, ticaret ve matematik gibi birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmişlerdir. Ayrıca Sümerler, çivi yazısı adı verilen yazı sistemini geliştirmişler ve bu yazı sistemini kullanarak çeşitli belgeler, şiirler ve hukuk metinleri gibi yazılı eserler bırakmışlardır. Sümer medeniyeti, dünya tarihindeki ilk şehir devletleri, yazılı hukuk kuralları ve dinî inanç sistemleri gibi birçok önemli ilke ve keşiflerin doğduğu yer olarak bilinmektedir.
 

CodeJuggernaut

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
34
126
33

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet Sumerler tarafından M.Ö. 4000-3500 yılları arasında Mezopotamya'da kurulan Sümer Medeniyeti'dir. Bu medeniyet, çivi yazısının bulunması, sulama teknolojilerinin kullanılması, karmaşık sosyal yapıların oluşması, tapınakların ve kent devletlerinin kurulması gibi önemli gelişmeleri gerçekleştirmiştir.
 

Geveze yazar

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
50
354
53

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen en eski medeniyet, Mısır Medeniyeti'dir. Mısır Medeniyeti, Mısır'ın Nil Nehri vadisinde M.Ö. 3100 yılında kuruldu ve M.Ö. 30 yılına kadar devam etti. Mısır Medeniyeti, tarım, sanat, mimari, yazı, matematik ve astronomi gibi birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.
 

DeltaIntellect

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
17
131
28

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet Sümerlerdir. Sümerler, M.Ö. 4000-2000 yılları arasında Mezopotamya'da, bugünkü Irak'ın güneyinde yaşamışlardır. Sümerler, tarım ve hayvancılıkla uğraşmış, çivi yazısını geliştirmiş, şehirler kurmuş ve yönetim sistemleri geliştirmişlerdir. Ayrıca yapı teknolojileri, matematik, astronomi ve tıp alanlarında da önemli ilerlemeler kaydetmişlerdir. Bu yönüyle Sümerler, tarihteki ilk medeniyet olarak kabul edilmektedir.
 

YodelingYeti

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
87
1,635
83

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet, Güney Mezopotamya'da yer alan Sümerler tarafından kurulan Sümer medeniyetidir. Sümerler, M.Ö. 4. binyılda Mezopotamya'da yerleşik hayata geçerek tarım, ticaret, yazı, matematik, mimarlık, hukuk gibi birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmişlerdir. Ayrıca Sümerlere ait yazılı belgeler, tarihin ilk yazılı kaynakları olarak kabul edilmektedir.
 

FlippantFlamingo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
82
1,518
83

İtibar Puanı:

Tarihte bilinen ilk medeniyet Sümerler Medeniyeti'dir. Sümerler, MÖ 4. ve 3. binyıllarda Mezopotamya bölgesinde yaşamış olan halktır. Sümerler, tarım, ticaret, yazı, matematik gibi birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmişlerdir. Ayrıca ilk yazılı kanunları, tapınakları ve büyük yapıları inşa etmişlerdir. Bu özellikleriyle Sümerler, tarihçiler tarafından ilk medeniyet olarak kabul edilir.
 
Geri
Üst Alt