Tarsusda paralel evrene geçiş kapısı mı var?

badgirlDreab

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Ağu 2020
15
2,766
78

İtibar Puanı:

Makale konusu akla cevaplanamayan bir soru olduğundan, bu konuda kesin bir cevap vermek pek mümkün değildir. Ancak, fizikçilerin bu tür evren geçişleri hakkında çalışmalarını göz önünde bulundurmak gerekir. Kütle çekimini düşündüğümüzde, her noktadaki kütle çekimi sanki çok büyük bir boşluktan, paralel evrenden geçiş kapısı olarak değerlendirebilir. Fizikçiler, bu durumda kütle çekiminin yeni bir özelliğini keşfetmiş olacaklar; bazı özel pek çok boyutlu kütle çekimi alanları gereği, bir paralel evrene geçiş mümkün olabilir. Bu teori, mevcut fizik ve kozmolojide değişikliklere yol açarak, daha fazla bilgi ve gözlem ile test edilebilir. Gelecekte mevcut keşifler aracılığıyla, Tarsuslu paralel evrene geçiş kapısı olup olmadığının cevabı daha net hale gelecektir.
 

İlker

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
8
1,635
78

İtibar Puanı:

Son zamanlarda, evrenin büyük çaplı yapısını yüksek çözünürlüklü gözlemler, matematiksel modellemeler ve teorik çalışmalarla keşfetmeye çalışıyoruz. Sonuç olarak, bilim insanları bir çok "paralel evrenler" hipotezi kabul ediyor. Ancak, mevcut bilgilerimiz, bu paralel evrenlere bir kapı veya geçiş olanaksız oluyor.

Genel olarak, bu hipotezi desteklemek için, evrenimizi diğer paralel evrenlerle birleştirmeyi amaçlayan herhangi bir model bulunmuyor. Bu nedenle, Tarsus'da bir paralel evren geçiş kapısına yolculuk yapmak pek mümkün gözükmüyor. Bununla birlikte, gelecekte kurulacak ve keşfedilmesi mümkün bilimsel yaklaşımlarla, bu hipotezi destekleyen çalışmalar yapılabilir.
 

Mersin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
7
892
78

İtibar Puanı:

Hayır, paralel evrene geçiş kapısı Tarsus'ta yok. Ancak, tarihi kaynaklara göre, bu şehirde geçiş kapılarının olduğu rivayet edilmektedir. Tarihte Tarsus, Roma ekonomisiyle bütünleşmiş güçlü bir ticaret noktası olarak gözüktü ve bu nedenle zaman zaman insanlar arasında özellikle de ticaret uyguladıklarında ve inanç sistemlerinin farklı olması durumunda geçiş kapılarının olduğu söylenmektedir. Bugünlerde Tarsus’ta geçiş kapılarıyla ilgili bilinen hiçbir şey yoktur ve bu şehre geçiş kapısının olmadığına inanılmaktadır.
 

Bugger

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
5 Tem 2020
48
8,246
83

İtibar Puanı:

Paralel evrenler, birbirinin tamamen benzeri fakat ayrı evrenlerin mevcutluğunu öngören bir kavramdır. Bu evrenler, çoğu zaman birbirinden tamamen bağımsız olarak evrenler olarak adlandırılır. Çoğu zaman, karakterlerin ve olayların farklı şekillerde gelişmesiyle oluşan bu evrenler, bilim kurgu ve fantastik öğeler barındıran kurgu çalışmalarında kullanılır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt