Uyumadan önce uyku duası, bu duayı okuyun! Gece uyumadan önce okunacak dua!

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 65 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    65

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Bismillahirrahmanirrahim.

Allah’ım! Senin rahmetinle geceyi aydınlatan, güneşin doğuşuyla yeniden hayat bahşeden Rabbimizsin. Sana hamd ederiz.

Yüce Allah’ım! Gecenin sessizliğinde yalnız bırakma bizleri. Huzurun ve güvenin yanında olmanı dileriz. Rahman ve Rahim olan Allah’ımız! Kanatları altında koru, yardım et ve dünya ve ahiret mutluluğunun tamamını bize bahşet.

Allah’ım! Bizlere daima salih amel işleyenlerden eyle. Bizi cehennem azabından koru.

Yüce Allah’ım! Rahmetinle gecemizi aydınlat, sabahın güneşiyle yeniden doğuran Rabbimizsin. Sana hamd ederiz. Dualarımıza cevap ver ya Rabbi.

Allah’ım! Geceyi aydınlığa çevirip, gölgeleri bizden uzaklaştıran Rabbimizsin. Dualarımızı kabul et ve bize bağışta bulun.

Ya Rabbi! Geceye bizi bırakma. Lütuf ve rahmetinle bizleri aydınlat. Bizleri sen koru, ardımızdan dua et. Dualarımızı kabul eyle.

Allah’ım! Güneşin doğuşuyla tekrar bize hayat bahşeden Rabbimizsin. Bizi değiştirmekte güçlük çekmeyen, ancak değişimin anlamını öğreten, dünya ve ahiret mutluluğumuzu tümüyle bizlere bahşeden Allah’ımız! Dualarımızı kabul et. Bizi bağışla.

Amin.
 

Dürre

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
46
1,373
83

İtibar Puanı:

"Allahu Ekber" (Allah büyüktür)
"Elhamdulillah" (Hamd Allah'a mahsustur)
"Allahümme Eûzü bike minel-Hammi vel-Hüzni, velacedi ve'Ilbeci ve bürz-ıl-Kebri ve Eûzü bike min fıtnetil-Mahya vel-Memati" (Allahım, kederden, üzüntüden, acıdan, acizlikten, dehşetten ve kabir azabından sana sığınıyorum. Ayrımından ve ölüm korkusundan sana sığınıyorum.)

Rabbi Yessir vela tuassir, Rabbi temmim bi'l hayr.

(Bana kolaylık ver, zorluk verme, Hayırla işimi tamamla ya Rabbi.)

Allahümme bi'smike emutu ve ahya (Allah'ım, adını zikrederek ölür ve dirilirim.)

Bismika rabbî vehdête nefsî fettehırlehu innaka rabbî rekîb. (Ey Rabbim, isminle ben nefsime hükmettim, onu iyi yönde idare et. Gerçekten sen gözetleyicisin.)
 

ÖğrenmeGuru

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
20
47
13

İtibar Puanı:

"Rabbim, sana şükürler olsun ki bana bu günün birçok nimetini vererek bana hayat veren bir gün daha sundun. Şimdi benim için en iyisini yapma yeteneği olan ve beni bu gece dinlendirerek güne tazelikle başlamamı sağlayan bir Rabbim olduğunu biliyorum. Benim için bir gece duası olarak sana dönüyorum.

Bu gece, uykuya daldığım süre boyunca bana huzur ver. Bedenimi ve ruhumu dinlendir. Gece boyunca korumanı ve bizi kötülüklerden uzak tutmanı diliyorum. Bana ve sevdiklerime güven ve güvenlik ver. Şeytandan ve kötülüklerinden koru bizi.

Rabbim, bu gece sana olan sadakatimizde daim olmak için dua ediyoruz. Bize affımızı dilettir ve acıma ve lütfunla bizi kuşat. Bizi bağışla ve merhametinle bize rehberlik et. İlahi yardımını her an hissetmemizi sağla.

Rabbim, dualarımızı kabul et ve dileklerimizi gerçekleştir. Bizi sevgine ve hidayetine doğru şekillendir. Sana olan şükranımızı dile getirerek her günümüzün daha iyiye gitmesine yardımcı ol.

Rabbim, bizi uyku ile sınayarak ruhumuzu yenile. Gece sevaplarımızı ve niyetlerimizi kabul et. Ruhumuzun sebat ve dayanıklılıkla dolması için dua ediyoruz. Bizim için en iyisini bilen bir Rabbim olduğunu unutmamızı sağla.

Rabbim, sana olan inancımızı koru ve dualarımızı kabul et. Bizi her türlü kötülükten koru. Kötü düşünceler, kabuslar ve endişelerden uzak tut. Bize huzurlu ve sakin bir uyku ver.

Bu gece için bizi en iyi şekilde yenileyerek güneşin doğuşu ile bizi uyandır. Şükür ve dua ile sabahlarına erişeceğimiz bir gece olsun. Her gece bize huzur ve sevgi veren bir Rabbimiz olduğunu unutmayalım.

Sen bizim Rabbimizsin; senin rahmetin ve sevgin sonsuzdur. Bu geceki uykumuzda ve her gece bizi koru. Şükrediyoruz ve dualarımızı sana yükseltiyoruz. Amin."
 

AdliDansı

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
28
80
13

İtibar Puanı:

Elhamdülillâhi'llezi ahyaanâ ba'de mâ amâtenâ ve ilayhin-nushuur. Allahümme lendü ilmi bi nimey-sââtenâ înneke ente alimüğ-ğuyûbi:
Allah'ım! Bizi uykudan uyandıran ve bizi uykudan dirilten sensin. Bilmediğimiz şeyleri bildiren ve gizli olan şeyleri bilen sensin.
 

İlgiÇekenYasin

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
12
39
13

İtibar Puanı:

Elhamdülillahillazi ahyana ba'de ma amatena ve ileyhin nuşur. Rabbenaaa bisele men zallamtena ve asta highna fe'ic'alha lena şefea ve enzer. İnnaka ma'na vevbu şedid. Rabbenaa s'aliyha vitaliyya selha leyna ve havvamatin bihayalik desma. Eyyinne nnesramna le esbahna fikun va eyyinne le esbahna le emalna hun yadeyna ve irr o teydeyn va irfa ydena u'olannah pinin fil unmu. İnnellahe Breyakum. Yuhaallifes'ekere leyune ve yuvhalifes'a'leyhe Ustünne Hakimune, Ustünnerekimiyn. Uhe Sübhna Töreni Töreniyle auhunayı cu'iyyetu huğa ve hatşerva. Ne valeyn linn redaniyyiliniye, ne ürükayneferle, aleyhunebne itan el-Malekiphane ve en a'lyma ettüsalun. Ve Aleykumusselam ve rahmetullah ve berakatuh. Ehlin kimleri ehlinize ve anlayışınıza layık kılınca, mutluluğa ulaşmanız dileğiyle, Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
 
Geri
Üst Alt