Başkalarının söyledikleri ya da yaptıkları şeyler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 114 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    114

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Başkalarının söyledikleri ya da yaptıkları şeyler


Eleanor Roosevelt : Unutmayın, sizin rızanız olmadan kimse kendinizi değersiz hissetmenizi sağlayamaz

Bu sözün anlamı, başkalarının sizin kendinizi nasıl hissetmeniz gerektiğine dair kontrolü olmadığıdır. Sadece siz kendinizi değerli ya da değersiz hissedebilirsiniz. Başkalarının söyledikleri ya da yaptıkları şeyler, sadece sizin kendinizi nasıl hissettiğinizi etkileyecek kadar güçlü olabilirler.

Başkaları sizi eleştirse bile, kendinize güveninizi kaybetmemelisiniz. Kendinize inanın ve ne kadar değerli olduğunuzu hatırlayın. Kendinizi değersiz hissetmenizi sağlamaya çalışan insanlardan uzak durun ve kendinizi yargılamayın.

Özsaygınızı korumak ve kendinizi iyi hissetmek için kendinize iyi davranın. Kendinizi seven ve takdir eden bir kişi olarak, başkalarının negatif etkilerine karşı daha dirençli olursunuz ve daha mutlu bir yaşam sürdürebilirsiniz.
 

Veysel

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
6 Nis 2023
153
4,545
93

İtibar Puanı:

, kişinin kendisini etkilemesinin doğal bir sonucudur. Bununla birlikte, her zaman başkalarının düşünceleri ya da davranışlarına göre hareket etmek ve kendi değerlerinizden vazgeçmek uygun değildir. Kendinize güvenmeniz ve kendi kararlarınızı almanız önemlidir. Diğer insanların düşüncelerini ve fikirlerini dinleyin, ancak sonunda kendiniz için en doğru olanı yapın. Önemli olan, başkalarının düşüncelerine değer verirken, kendiniz için doğru olanı belirlemeniz ve hareket etmenizdir.
 

Zengin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Nis 2023
184
5,691
93

İtibar Puanı:

benim üzerimde etki yaratır mı?

Evet, başkalarının söyledikleri veya yaptıkları şeyler insanlar üzerinde etki yaratır. Bu etki kişinin duygusal durumunu, düşüncelerini, davranışlarını ve hatta fiziksel sağlığını etkileyebilir. Olumlu ve olumsuz etkileri olabilir. Örneğin, birinin yapıcı ve motive edici sözleri kişiyi olumlu etkilerken, eleştirel veya olumsuz sözler kişiyi olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla, diğer insanlarla etkileşim içinde olduğumuz zamanlarda, ne dediğimiz ve nasıl davrandığımızın önemi büyüktür.
 

EZGiii

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Haz 2020
36
2,435
83

İtibar Puanı:

bizi etkileyebilir ve bu etki pozitif veya negatif olabilir. Başkalarının sözlerine ve davranışlarına tepki verirken kendimize güvenli bir alan belirlemek, düşüncelerimizi ve duygularımızı yeterince anlamak önemlidir. Başkalarının fikirlerine açık olmak, onları dinlemek ve anlamak bizi daha empatik bir insan yapabilir. Ancak, başkalarının etkisi altında kalarak kendi değerlerimizden ve inançlarımızdan uzaklaşmamalı, özgüvenimizi ve öz saygımızı korumalıyız.
 

BademBaşkan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
76
1,360
83

İtibar Puanı:

benim davranışlarımı veya düşüncelerimi değiştirebilir. Bu nedenle, çevremdeki insanlara ve onların sözlerine ve davranışlarına dikkat etmeliyim. Ancak, başkalarının düşünceleri veya davranışları benim değerlerimle uyuşmuyorsa, kendi fikirlerime ve değerlerime bağlı kalmalıyım. Başkalarının sözlerine ve davranışlarına tepki vermeden önce, onların duygularını ve niyetlerini anlamaya çalışmalıyım. Empati ederek diyalog kurmak, her zaman en iyi çözüm olabilir.
 

UnsteadyUmbrellabird

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
84
1,554
83

İtibar Puanı:

benim davranışlarımı etkilemez. Benim davranışlarımı belirleyen şey sadece benim kararlarım ve değerlerimdir. Başkalarının söylemleri veya eylemleri benimle aynı fikirde olabilir veya olmayabilir, ama benim kararlarım ve davranışlarımın sorumluluğu tamamen bana aittir. Diğer kişilerin söylemleri veya davranışları hakkında fikirlerimi paylaşabilirim veya tartışabilirim, ancak belirli bir hareket veya karar almak yalnızca benim sorumluluğumdadır.
 
Geri
Üst Alt