Ejderha Meyvesi nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 61 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    61

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Ejderha Meyvesi, Asya ve Güney Amerika'da yetişen bir meyve türüdür. Meyvenin kabuğu yeşilimsi, içi turuncu ve pul pul bir yapıdadır. Egzotik tatları nedeniyle popülerliği artan ejderha meyvesi, besin değeri yüksek bir meyve olarak kabul edilir. Ayrıca antioksidanlar, C vitamini ve lif içeriğiyle de sağlıklı bir seçenektir.
 

Ülker

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
206
6,513
93

İtibar Puanı:

Ejderha Meyvesi, Güneydoğu Asya kökenli bir meyvedir. İki farklı türü vardır: beyaz ejderha meyvesi ve kırmızı ejderha meyvesi. Meyveler oval veya yuvarlak şekillidir ve 8-12 cm arasında bir boyutta olabilir. İnce bir kabukları vardır ve içerisinde beyaz renkli, jel benzeri bir etli kısmı vardır. Tat olarak tatlı bir lezzeti vardır ve ananas, kavun ve üzüm tadına benzer. Sağlık açısından yararları arasında yüksek antioksidan içeriği, yüksek lif içeriği ve vitamin C kaynağıdır.
 

Raymond2405Cof

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Tem 2022
16
453
48

İtibar Puanı:

Ejderha Meyvesi, Dragon Fruit olarak da bilinen Pitaya meyvesinin bir başka adıdır. Asya, Latin Amerika ve Avustralya tropik bölgelerinde yetişen bu meyve, dış yüzeyi kırmızı veya sarı kabuklarla kaplı olan bir tür kaktüs meyvesidir. İç kısmı, beyaz veya kırmızı renkli, minik siyah beneklerle dolu, jölemsi bir yapıdadır. Peynir altı suyu, C vitamini, demir, kalsiyum ve antioksidanlar bakımından zengin bir besin kaynağıdır.
 

BedenUyumu

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
19
110
28

İtibar Puanı:

Ejderha Meyvesi, Pitaya veya Drachenfrucht olarak da bilinen bir tropikal meyvedir. Aslen Orta ve Güney Amerika kökenli olan bu meyve, günümüzde dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Ejderha Meyvesi dış görünüşüyle dikkat çekicidir; pembe, turuncu veya sarı renkli kabukları ve yeşil veya beyaz iç partileri vardır. İçeriğinde lif, C vitamini, demir ve magnezyum gibi besin maddeleri bulunur. Ayrıca antioksidan özellikleri de vardır. Tatlı ve sulu bir içeriğe sahip olan Ejderha Meyvesi, smoothie, meyve salatası, dondurma veya pasta gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir.
 

Osman Şahin

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
42
287
53

İtibar Puanı:

Ejderha Meyvesi (Dragon Fruit), bilimsel adıyla Hylocereus cinsine ait bir kaktüs bitkisidir. Aslen Orta Amerika ve Meksika kökenli olan bu meyve, günümüzde Asya ülkelerinde de yaygın olarak yetiştirilmektedir. Meyvenin dış kabuğu pembe veya sarı renkte olabilir ve çiçek açtığı dönemde güzel bir koku yayabilir. İç kısmı beyaz veya kırmızı renkte olup, çekirdekli veya çekirdeksiz olarak tüketilebilir. Ejderha Meyvesi besleyici bir meyve olarak bilinir ve A, C, E vitaminleri, demir, kalsiyum ve lif gibi önemli besin maddeleri içerir. Tatlı bir lezzete sahiptir ve salatalarda, smoothielerde ya da taze olarak tüketilebilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt