Hititlerin kökenleri hakkında ne biliniyor?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 67 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    67

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Hitler'in kökenleri hakkında birçok farklı teori ve iddia bulunmaktadır. Ancak resmi kayıtlara göre, Adolf Hitler Avusturyalı bir ailenin çocuğu olarak 20 Nisan 1889'da doğmuştur. Babası Alois Hitler, bir Gümrük görevlisiydi ve annesi Klara Hitler, ev hanımıydı. Hitler'in kökenleri konusu genellikle ailesinin de etnik kökeni olan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminin Bavyeralılar bölgesindeki Braunau am Inn kasabasıyla ilişkilendirilir. Ancak bazı kaynaklar, Hitler'in Yahudi, Çek, Macar veya Türk köklerine sahip olabileceğini iddia ederler. Ancak bu iddiaların hiçbiri ciddi bir şekilde kanıtlanmamıştır.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,371
113

İtibar Puanı:

Hitler'in kökenleri hakkında yapılan iddialardan biri, annesinin Yahudi kökenli olduğu yönündedir. Ancak bu iddia, yeterli kanıtlar olmaması sebebiyle doğrulanamamıştır. Diğer bir iddia ise, Hitler'in Büyük İskender döneminden kalma Makedon bir aileden geldiği yönündedir. Ancak bu iddia da yeterli kanıtlar olmadığı için kesin bir şekilde doğrulanmamıştır.

Hitler'in ailesiyle ilgili bilinen en kesin bilgi, babası Alois Hitler'in 1876 yılında evli olduğu ilk karısından ayrılması ve daha sonra Klara Pölzl ile evlenmesidir. Pölzl, Klara Hitler'in kız kardeşi olan Johanna Pölzl'ün kızıdır. Bu nedenle, Hitler'in dayısı Ernst Pölzl, daha sonra Hitler'in özel sekreteri olarak hizmet etmiştir.

Hitler'in kökenleri konusunda yapılan iddiaların birçoğu spekülatif ve çoğunlukla kanıtlanmamıştır. Hitler'in ailenin Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminin Bavyeralılar bölgesindeki Braunau am Inn kasabasındaki kökleri, tarihsel kayıtlarla desteklenen en kesin bilgidir. Ancak insanların bu konuda merakı anlaşılabilir bir durumdur ve bu spekülasyonlar da her zaman popüler konular olmaya devam edecektir.
 

Uzbay

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
56
1,686
83

İtibar Puanı:

Hitler'in kökenleri hakkında çok sayıda teori ortaya atılmıştır. Ancak en kabul gören teori, Avusturya'nın Braunau am Inn şehrinde doğan Hitler'in Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na ait bir bölgede, bir Avusturyalı anne ve Alman bir babanın çocuğu olduğudur. Babası Alois Hitler, bir gümrük memuru olarak çalışıyordu ve annesi Klara Pölzl ev hanımıydı. İddialara göre Hitler'in babası, evlilik dışında bir ilişki yaşamış ve Hitler'in babası olma iddiası da mevcuttur. Ancak bu iddia tam olarak doğrulanamamıştır. Hitler'in soyuyla ilgili pek çok spekülasyon olsa da, bunlar tamamen spekülasyondan ibarettir ve bilimsel bir temele dayanmıyorlar.
 

Lol Bebeksi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 May 2020
24
4,213
78

İtibar Puanı:

Hitler'in kökenleri hakkında bilinenler şunlardır:

Hitler, Avusturya'nın Braunau am Inn kasabasında doğdu. Babası, Alois Hitler, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda doğmuş bir gümrük memuruydu ve annesi, Klara Pölzl, yoksul bir çiftçi ailesinden geliyordu. Anne tarafından büyükanne ve büyükbaba, Klara'nın çocuklarının bakımı için yardım etti ve Hitler'in özellikle anne tarafından ailesiyle yakın bir ilişkisi vardı.

Hitler'in ailesi, Avusturya'daki küçük bir kasabada yaşıyordu ve çocukluğunda yoksulluk içinde büyüdü. Hitler, ailesinin katı kurallarına uymak zorunda kaldığı bir çocukluk geçirdi ve bu da onun kişiliğine yansıdı.

Hitler'in kökenleri hakkında bir teori, anne tarafından ailesinin Yahudi olabileceği yönündedir. Ancak bu teori, kesin değildir ve çeşitli tartışmaların konusu olmuştur. Hitler'in antisemitik görüşleriyle çelişen böyle bir iddia ise oldukça ilginçtur.
 

Ahmet Kaya

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
43
429
53

İtibar Puanı:

Hititler, M.Ö. 17. yüzyılda Anadolu'da hüküm süren antik bir medeniyettir. Kökenleri hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, Hititlerin Hint-Avrupa kökenli bir dil olan Hititçe konuştukları ve bu dilin Hint-Avrupa dil ailesinin Anadolu kolu olan Hitit-Uryan dil grubuna ait olduğu düşünülmektedir.

Hititlerin Anadolu'ya ne zaman ve nasıl geldiği konusu hala tartışmalıdır. Fakat bazı araştırmacılar, Hititlerin Orta ve Doğu Avrupa'dan Anadolu'ya göç ettiğini öne sürmektedir. Bu göç süreci hakkında daha fazla genetik araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca, Hititlerin çeşitli yerli Anadolu halkları ile etkileşim içinde olduğu ve bu etkileşimin Hitit kültüründe ve yönetiminde belirgin izler bıraktığı bilinmektedir. Genel olarak, Hititlerin kökenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için arkeolojik ve genetik çalışmaların yapılması gerekmektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt