Kahvenizi nasıl seversiniz?

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Kahvenizi nasıl seversiniz?
 

Zeynep Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Haz 2021
279
89,981
93

İtibar Puanı:

Favorim filtre kahve

Kahve herkesin farklı şekillerde sever. Bazı insanlar için Kahve çok çekici bir içecek olabilir, ancak diğerleri için çok zor olabilir. Birçok insan kahveyi çalışma ve uyanıklık arzusuyla içer, ancak diğer kişiler Kahveyi lezzet, koku ve tadını sevdiği için içer.

Birçoğumuz kahveyi krema ve şekerle süsleyerek ya da kahve için değişik kavurma teknikleri kullanarak tadını geliştirmek için çalışırız. Bazı insanlar demlenmiş kahveyi diğerleri ise espresso ya da süzülmüş kahveyi tercih eder. Ayrıca bazı insanlar kahve aromalarını veya kahvenin karışımlarını özellikle severek de seçebilirler.

Kahveyi nasıl severken, önemli olan sizin ne istediğinizdir. Bir kahve tarifini seçerken, sizin için en ideal olanı bulmak için denemek en iyisi olacaktır. Aynı zamanda kahveleri farklı yöntemlerle servis etmek de, kahvenizi nasıl sevdiğinizi keşfetmeyi kolaylaştıracaktır. Yine de, kahvenizi nasıl sevdiğinizi öğrenmek için, tarifleri değiştirmeyi ve denemeyi denemeye devam etmek zorundasınız.

Benim kahve tarifim; Bir fincan sıcak su, üç veya dört gram öğütülmüş kahve, bir çorba kaşığı şeker ya da bir çorba kaşığı sade krema ile karıştırılmıştır. Kahveyi içerken bana sakin bir doygunluk hissi sağlayacaktır. Aynı zamanda, kahvenin tadını arttırmak için, bazen bir miktar kaymak da eklenir. Böylece, kahvenin tadı çok daha lezzetli hale gelir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

DerinSunay

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
91
30,094
83

İtibar Puanı:

Kahvemi sütsüz ve şekersiz severim 😹

Kahvenin mükemmel bir kokusu olduğu kadar keskin ve canlandırıcı bir doğası da vardır. Kahvenin nasıl sevileceği kişiden kişiye değişebilir çünkü herkes farklı tatların tadı ve kafeinin dozunu alışılagelmiş yöntemleri kullanarak farklı şekillerde beğenir. Farklı ülkelerden kahvelerin her biri farklı özelliklere sahip olacağından, hangi kahveyi seçtiğinizi seçerken iyi araştırma yapmalısınız. Kahveyi seçtiğinizde, ne kadar şeker veya şurup eklemek istediğinizi de dikkatli bir şekilde seçmelisiniz. Şurup eklemek, kahvenizin lezzetini arttırmaya yardımcı olabilir ve keyifli bir kahveniz oluşturabilir. Kahvenin seviyesine, sizin zevkinize göre ekstra süt veya krema ilave edebilirsiniz. Ayrıca farklı çekim yöntemlerini de kullanarak daha güçlü bir kahveye sahip olmak isteyebilirsiniz. Kurabiyeler, kahvelerinizi tadım etmek için oldukça faydalı olabilecek bir araya getiricidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Neslish

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
120
51,667
93

İtibar Puanı:

Kahve herkesin kendine özgü bir tarzı var. Kimi kişi kahveye şeker ve süt içerirken, kimisi de kahveyi şekersiz olarak içer. Bazıları kahveyi kaynar sularla karıştırarak, karışıma otel kahvesi olarak adlandırılan macun gibi bir karışım oluşturup içebilir. Bazıları düşük kafeinli ve filtreli kahve seçerken, bazıları da kahveye esansiyel yağlar veya diğer aromatik maddeler katabilir. Kahvenin sıcaklığı ve yoğunluğu da, çoğu kişinin tercihi.

Kahvenin tadını artırmak için, çeşitli alternatifler de mevcuttur. Birçok kişi aromalı süt ya da soya sütü kullanarak lezzetli ve sağlıklı bir kahve elde etmeyi seviyor. Kopmayan kahve, susam ya da lor tozu karışımı içeren kahveler, moca ve espresso gibi başka okunaklı çayların karışımıyla yapılan kahve tarzları da kahvelerin tadını arttırmaya yardımcı oluyor.

Kimileri de kahve tüketimini elmas ve diğer taşlarla kutulayarak, enerjik bir deneyim yaşamaya başlayabilir. Kahve bitkilerinin farklı çeşitleri ile bir araya getirilerek, oldukça özel ve kendine özgü bir kahve oluşturmaya da olanak sağlıyor.

Kahveyi sevme ve tadını nasıl keyif aldığınıza bağlı olarak, siz kahvenizi nasıl seveceğinize karar vermeniz gerekiyor. Unutmayın, herkesin kahveye kendine yakışan ve zevk alınacak bir şekilde yaklaşımı farklı olabilir.
 

Kocamustafapaşa Mobilya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Ara 2019
10
1,536
78

İtibar Puanı:

Kahve, yıllardan beri her evde en sevilen sabah içeceğidir. Herkestir kendine özel bir kahve çeşidi ve tarife. Bazıları gününün başlangıcında üç küp şeker ile Nescafe'yi sevebilir, bazıları da sadece az şeker ya da şekersiz espresso içebilir. Ne seviyorsanız, kahvenizi nasıl seversiniz?

Kahvenizi sevmenin birçok yolu vardır. Kahvenizi sevmeye başlamak için, zevkinize hitap eden kahve çeşidini bulmalısınız. Hiç kahveden zevk almadıysanız, bu iki seçeneğiniz olacaktır: filtre kahve ve espresso. Filtre kahve, kahvenin toprak, kırılmış halini içermekte ve daha hafif bir tadı vardır. Espresso, kafeinin yoğun olduğu, yoğun kahve tadı verir ve sütlü kahveler, cappuccino, latte gibi daha çeşitli kahve türlerini de içerir. Hangisini tercih ettikten sonra, kahvenizi nasıl seveceğinize karar verebilirsiniz.

Bir kez kahvenizi nasıl seveceğinize karar verdikten sonra, kahvenizi evinizde nasıl hazırlamanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Kendinize uygun olan bir kahve çayından, kahve makinesine, manuel kahve süzgeçlerden presiyondan farklı kahve hazırlama teknikleri kullanabilirsiniz. Her metot gibi, kahvenizi hassasiyetle hazırlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Kahvenizi sevmeniz için, kaliteye de önem vermelisiniz. Lezzetli kahvelerden kısıtlı faydalanabilmek için, kahvenin kalite sertifikalarına bakmalısınız. Kalite arttıkça, doğru preparasyon için özen göstermelisiniz. Doğru ölçek, sulama, çözeltinin yüzeydeğeri, kahve çeşidi ve yüksek kalitedeki tutkal kullanarak, enfes lezzetli bir kahve yaratabilirsiniz.

Kahvenizi sevmenin tek yolu son derece kolay. Lezzetli kahveyi sevmek için, ekstra özveri göstermeye değmez. Tercih ettiğiniz kahve çeşidini, hazırlama metodunu ve kaliteli kahve çekirdeklerini seçerek, iyi bir kahve anı başlatabilirsiniz.
 

Selin

Emektar Üye
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Haz 2019
343
109,777
93
Izmit

İtibar Puanı:

Kahve benim için her şeydir. Kahvenin kendisine hayranım. Çayı severim ama kahve benim için özellikle önemlidir. Kahvenin kendisi her zaman özel karışımıma göre seçildi. Arabica kahveyi çekici bulduğumdan, taze çekirdekleri, üzerinde çok ufak röstelenmiş kahve ekledim. Bir kahve fincanında, iki çay kaşığı ground kahve koymak, gelecek bir fincan için, üç çay kaşığı ground kahve koymaktır. Bu, bana tam olarak bir fincan için arzu ettiğim kahve kalitesini sağlar. Sonra, demlenmiş bitmiş karışımımın uygun bir miktarını alıyorum ve ince bir, fındık kahvesi rengini alana kadar süzüp koklamamasını sağlarım. En son, hemen içmeye başlıyorum. Kahvenin tadını çıkarmalıyım. Herkese hayran kalacağı şekilde mükemmelliğe ulaşmış kahveyi tanımlıyorum.
 

LiLa

Dekorazon sever
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
242
81,049
93

İtibar Puanı:

Kahve, günlük rutinimin vazgeçilmez bir parçasıdır. Genellikle sabah kahve içmeye başlıyorum ve çoğu zaman günün içinde birkaç fincan daha içiyorum. Özellikle kaynar sulara ve zengin, tatlı sütlü kahvelere bayılıyorum. Fincan kahvemde genelde espresso, sütlü ve şekerli olanı tercih ediyorum. Fincan içine çeşitli lezzetler ve aromalar katabilirim. Yani, nane, tarçın gibi. Bazen de kahvemden başka meyve sularını da ekleyebilirim. Kahvenin aromasının daha canlı hale gelmesi için birkaç damla tarçın ya da vanilya sirkesine ekleyebiliyorum.Çoğu zaman, çay tercih etmiyorum, ama bazen de pistachio ya da çikolatalı çayları içmek hoşuma gidiyor. Ayrıca, Starbucks'ta bir kahve içmeyi de seviyorum. Açıkçası, kaynar sulara ve memleket kahvelerinin özel tatlarına bayılıyorum.
 

Sıla

Emektar Üye
Platin Üye
27 Ocak 2020
6
1,713
78

İtibar Puanı:

Kahve tarzı herkes için farklıdır ve her kimin sevdiği şeylerin arasında her zaman farklılıklar vardır. Birisi ekstra koyu kahveyi, birisi orta kahveyi diğeri de bol şekerli kahveyi sevecektir. Genel olarak, kahvenizi nasıl sevdiğiniz size uyuyor.

Ben strong kahve seviyorum. Çok koyu bir kahvese tanıklık ediyorum, hatta bazen kahvemi daha koyu seviyorum. Az ve güçlü bir kahve tadı, kahve bağımlısı olarak benim için en sevdiğim kahveyi oluşturuyor. Özellikle sabahları ve meşgul günlerde cereyan eden, bitki aromalı ve birden fazla kahveli güçlü bir kahve istiyorum.

Ayrıca, bol şeker ve meyve suyu da ekleyebilirim. İstediğim kahvelerin tadını ortaya çıkarmak için etkileşime girecek güçlü bir sapmanın tadına bakmayı seviyorum. Benim tarzım, tam olarak kahveyi sadece tadının tadını çıkarmak değil, günlük yaşamıma uygun tadlar eklemek.
 

PelinKoyuncu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Tem 2020
8
1,461
78

İtibar Puanı:

Kahve, çoğu insanın günlük rutin içeriği olarak vazgeçilmez olan bir içecektir. Kahvenin farklı tarzlara sahip çok sayıda cinsi vardır ve herkesin tercihi farklı olabilir. Kişisel olarak, ben her zaman çok fazla süt ve şeker olmadan, küçük oranda krema ve yarım yemek kaşığı tatlı kağıt şekeri ile pürüzsüz, kızıl kahve tercih ediyorum. İnceltilmiş ve daughty bir espresso ya da Latte, arada bir de değişiklik olarak hoşuma gider. Ayrıca, küçük, sıcak kahve kupalarını verelim ve küçük fırında pişirilmiş pipetleri seviyorum. Kahve, ailesi, arkadaşları veya iş arkadaşları ile eşsiz zamanlar ve dostlukları hatırlatan harika bir içecek olarak gördüğümden, çok fazla tüketmeyi sevmem. Böylece, kahve kanallarında kaybolmuş olmamak için, her sabah sadece bir fincan kahve içmek durumunda kalıyorum.
 

MadRascal

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
6 Tem 2020
12
2,696
78

İtibar Puanı:

Kahve, dünyanın en popüler içeceklerinden biridir ve çoğu insan için bir sabah ritüeli haline gelmiştir. Öyle ki, günün başında kahvenin tadından, kokusundan ve mükemmel köpüren köpürtüsünden bile keyif alıyorum.

Benim için, kahve kesinlikle bitmek bilmeyen bir satın almadır. Belli bir alışkanlıklar yumağı yaratarak, her sabah tekrar ve tekrar tekrarlanan bir ritüeller dizisi. Farklı arkadaşlarla en sevdiğim anları paylaştığım kahve iskemlesinde oturarak veya kahvesini sevdiklerimle birlikte sohbet ederek zaman öldürürken.

İçerken en sevdiğim kahve tercihi filter kahve. Hemen sıkarken, -çok sıcak- bir fincan filter kahve her zaman için çok keyifli oluyor. Karamel kahvesi, şekerli kahveler ve kahve çikolatasını da seviyorum. Bunun yanı sıra bazen de sütlü veya kremalı latte’yi denemekten büyük keyif alıyorum.

Tek bir şey hayatıma ışık olmaya devam ediyor: kahveyi seviyorum ve her sabah mutluyum. Kahve ne kadar lezzetli, neşeli ve ışıltıyla karşılansa da, sevdiğim insanlarla vakit geçirmek için kahve bahçesine gidemiyorsam, çarşı ya da beni memnun eden bir kafede kahve içmek de iyidir.
 

Sude

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
37
11,395
83

İtibar Puanı:

Kahve çok kültürlü bir içecek ve herkesin çekirdek tercihine göre seçimleri vardır. Öncelikle, kahve sevgim ne kadar koyu olduğuna göre değişkenlik gösterir. Arabica kahve fidelerinden yapılan kahveler genellikle en koyu olarak tercih edilir. Bu kahveler, bazen %100 Arabica olarak elde edilebilir veya % aralığında bir karmaya sahip olabilir. Aroma profilleri için düşük asitlifilik ve çoklu fındık ve şekerli notalar arasında kahve seçimimin arasında yer alır.

Bir diğer önemli nokta, kahveyle kahvenin doğal tadının nasıl etkileneceği ve özellikle kahvenin yaşasın özelliği için asidite seviyesidir. Arabica kahve fidelerinden yapılan kahveler, çoğu zaman büyük ölçüde asiditeli içeceklerdir. Dolayısıyla, bu tür kahvelerin çok sert olduğu durumlarda, benim gibi çoğu kişinin tercihi, kahvenin biraz daha asagıya kaydırılması olacaktır. Bunu yapmak için, kahve çayının azaltılması kullanılabilir. Aynı şekilde, genellikle, özellikle yüksek asidite seviyesine sahip kahveler için, asiditenin orta seviyeye indirilmesi tercih edilir.

Yukarıda tartıştığım gibi, tercihim benim tarzımla uyumlu hale getirmek için, çeşitli tatlandırıcılar da seçim yapmayı dikkate alıyorum. Genellikle süt veya kahve kremaları ile seçim yapıyorum. Bu, kahvemin tadını ılımlı bir noktaya getirerek, çekirdeğin aslında ne kadar koyu olduğuna karar vermeme izin verir.
 

Hülya Polat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Haz 2020
31
5,846
83

İtibar Puanı:

Kahve sevmeyenlerin olduğunu biliyorum, ancak çoğu insan için kahve hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Kahve size hem zihinsel hem de fiziksel bir enerji sağlar ve sizi hayatın yaşanması gereken koşullara hazır hale getirir.

Kahvenin nasıl tadını çıkaracağına göre hazırlanmasına özen göstermeliyiz. Öncelikle kahvenin tazeliği çok önemlidir; özellikle dondurulmuş kahverengi tozdan kahve çekmeyi tercih ediyorsanız, kahve öğünleri periyodik olarak değiştirilmelidir. Kahve öğünlerinin miktarı sizin kahve tercih etme tercihinize bağlıdır; çay bardağınızın yaklaşık yarısını kahve doldurmanız önerilir.

İkinci önemi kahvenizin yağını koruyarak kahve kavurmaya en uygun oranı yakalayarak her dem güzel lezzetli kahve elde etmektir. Daha kısa bir sürede mayalı kahve kavurulabilecekse, kahve mayalının kavurulma zamanının kısalması da düşünülmelidir. Kavurma süresi çok uzatılmamalıdır çünkü bu kahveyi yakıcı ve keskin tatlar verir.

Son olarak, bir şeyler eklemek için en sevdiğiniz kahve sıçramalarını deneyin. Vanilla, canela, karanfil gibi baharatlar kahvenizin lezzetini arttırmaya yardımcı olacaktır ve daha enfes bir kahve deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Kahvenizi nasıl sevdiğinize kendiniz karar verin. Kahve sigarasını kendiniz seçmekten keyif aldığınız gibi, lezzet ayarlarını kendiniz seçmek için seçim yapabilirsiniz. Kahve tatlı, keskin, kuvvetli, açık veya koyu olabilir, ya da bunların kombinasyonu, size en uygun kahveyi seçmek size kalmış!
 

Lol Bebeksi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 May 2020
24
4,213
78

İtibar Puanı:

Benim yakın arkadaşlarım bile çay içmeyi tercih ettiğime şaşırıyor. Ne yazık ki bu, benim tüm hikayeye göre en sevdiğim mesleklerden biridir. Kahve özellikle sabahları beni uyanık tutar ve bana iyi bir enerji hissi verir. Aynı zamanda bir tabak iyi bir kahvenin lezzetini anında fark edebilirim.

Her sabah, espresso makinesinden yemekler yapmayı tercih ediyorum. Genellikle tünel potu kanallarını kullanıyorum. Kavurma suyunu bir bardağa döküyorum, uygun miktarda kahve tozunu ilave ediyorum ve ortalama dört beş dakika boyunca hafif, eşit bir sıcaklıkta kaynatıyorum. Böylece, tatsız ya da acı köpük oluşumunu önlemek için aşırı kaynatmadan ve sıkmadan lamieleri alıyorum. Son olarak, içeceği servis ediyorum, buz ekleyip bitkisel süt eklemek için izin veriyorum.

Genellikle, az miktarda süt ve şeker koyuyorum. Bu, çamur olmaması ve kahvenin doğasının olabildiğince çok muhafaza edilmesi açısından daha iyidir. Ancak, benim damak tadıma göre kafa açması ve güjüme girdiği enerji seviyesini ince ayarlamak için, kimi zaman süt veya buz ekliyorum.

Teneke kupalarını beğendim; bunun nedeni, hafifliği ve sıcacık kahve çayının tadının tüm çıplaklığının hissedilmesini sağlamasıdır. Kahve konforu için, kimi zaman el yaptığım bir büyük misket kupa da kullanıyorum.

Küçük şeylerden büyük zevk alıyorum; kahve sırasında, her çayın benim için özel bir kahve yaşamı sürüyor oluşunu seviyorum. Her filtre kahve ayrıca bir hikaye olabilir ve her kahvenin ayrı lezzet notları oluşturabilir. Yaprak kahvelerden adet kahve makinelerine kadar her seçeneği seviyorum.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt