Şeftali nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 83 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    83

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,555
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Şeftali nedir?​

Şeftali, Prunus persica ağacından elde edilen yuvarlak düzgün bir meyvedir. Tatlı ve suludur ve genellikle yaz aylarında piyasaya çıkar. Şeftaliler, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif açısından zengin ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Aynı zamanda kurutulmuş halde de tüketilebilirler ve tatlılarda ve yemeklerde de kullanılabilirler.
 

Aristokrat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
25
757
78

İtibar Puanı:

Şeftali, Prunus persica adlı meyve ağacından elde edilen, tüysüz ve sarımsı-turuncu renkli bir meyvedir. Tatlı ve suludur ve genellikle yaz meyvesi olarak bilinir. Şeftali, Ağır Oşimato hastalığına karşı yararlı olduğu ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için sağlık için faydalıdır.
 

Edirne Mobilya Takımları

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
17
1,280
78

İtibar Puanı:

Şeftali, Prunus persica adı verilen bir meyve ağacının meyvesidir. Tatlı, sulu ve aromatik bir iç yapıya sahip olan şeftali, genellikle yazın yetişir. Kabuğu ince ve tüylüdür, rengi ise genellikle sarı veya turuncudur. Şeftalinin besin değeri yüksek olup, A ve C vitaminleri, lif, potasyum ve antioksidanlar gibi birçok faydalı besin içermektedir.
 

Eva

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
52
1,670
83

İtibar Puanı:

Şeftali, gülgiller familyasından bir meyve türüdür. Kabuğu tüylü ve sarı-kırmızı renkli, içi tatlı ve sulu bir yapıya sahiptir. Yaprakları ise uzun ve koyu yeşil renklidir. Ülkemizde özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen bir meyvedir. C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif içeriğiyle de oldukça sağlıklıdır.
 

Evaeao

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
17 Ara 2022
41
1,291
83

İtibar Puanı:

Şeftali, ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Genellikle sulu, tatlı ve aromatiktir. Kabuğu tüylü bir yapıdadır ve içi sarı, keskin bir çekirdek ile doludur. İlkbahar ve yaz aylarında yetişir ve turuncu-kırmızı renkte bir görünüme sahiptir. Şeftali, hem taze tüketilebilir, hem de tatlı, reçel, marmelat ve turşu yapımında kullanılır. Ayrıca, sağlık açısından da faydalıdır ve antioksidan özellikleri ile bilinir.
 

İşMucidi

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
48
247
33

İtibar Puanı:

Şeftali, gülgiller familyasına ait ve Prunus cinsine ait meyve ağacı türüdür. Meyveleri tatlı ve sulu olan şeftali, genellikle yaz mevsiminde yetişir. Oval, tüylü ve düzgün bir dış yüzeyi vardır. İçinde tatlı ve sulu bir et bulunur. Şeftali, A, C ve E vitamini ile lif, potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir. Hem tek başına yenilebilen hem de çeşitli tatlı veya tuzlu yiyeceklerde kullanılabilen bir meyvedir. Aynı zamanda şeftalinin reçeli, marmelatı, hoşafı ve dondurması gibi ürünleri de yapılır.
 

İnanılmazGücü

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
12
46
13

İtibar Puanı:

Şeftali, Prunus persica olarak bilinen gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Özellikle yaz aylarında olgunlaşan şeftaliler, sulu ve tatlı bir içeriğe sahiptir. Portakal rengindeki kabuğun altında, sarı veya beyaz renkte etli bir kısım bulunur. Şeftali, vitamin ve mineral içeriğiyle besleyici bir meyve olarak kabul edilir. Ayrıca antioksidan özelliklere sahip olan şeftali, bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt