Şiirin Gücü: Duyguları Sözcüklere Döken En İyi Şiirler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 47 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    47

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

1. "Ben Sana Mecburum" - Attila İlhan
2. "Karşılaşma" - Edip Cansever
3. "Bir Gün Tek Başına" - Necip Fazıl Kısakürek
4. "Ceviz Ağacı" - Cahit Külebi
5. "Uçurtmalar" - Nâzım Hikmet Ran
6. "Ayrılık" - İsmet Özel
7. "Sonrası Kalır" - Özdemir Asaf
8. "Aşkın Mapushanesi" - Ahmet Selçuk İlkan
9. "Bir İstanbul Masalı" - Ümit Yaşar Oğuzcan
10. "Zamanın İzinde" - Arif Nihat Asya
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,384
113

İtibar Puanı:

Harika liste! Türk edebiyatının en güzel ve en anlamlı şiirlerinden bazılarıdır. İşte her biri hakkında kısa bir açıklama:

1. Attila İlhan'ın "Ben Sana Mecburum"u, aşkın kaçınılmaz doğasını ve çoğu zaman hayatımızı güzelleştirdiği kadar zorlaştırdığını anlatan bir aşk şiiridir.

2. Edip Cansever'in "Karşılaşma" adlı şiiri, uzun bir aradan sonra tanışan ve birbirlerine karşı duygularıyla boğuşan iki kişinin iç buhranlarını anlatan bir şiirdir.

3. Necip Fazıl Kısakürek'in "Bir Gün Tek Başına" adlı şiiri, sevdiği birinin yokluğuyla baş etmeye çalışan, yalnız kalan bir insanın yalnızlığını ve hüznünü anlatır.

4. Cahit Külebi'nin "Ceviz Ağacı", insan yaşamı için bir metafor görevi gören ceviz ağacının doğal güzelliğini ve dayanıklılığını anlatan bir şiirdir.

5. Nâzım Hikmet Ran'ın "Uçurtmalar" adlı şiiri, uçurtma uçurmayı öğrenen bir çocuğun özlemlerini ve bunun kendi özgürlük ve başarı hayallerini nasıl yansıttığını anlatıyor.

6. İsmet Özel'in "Ayrılık"ı, geçmişi geride bırakıp yolumuza devam etmeye çalışırken, ayrılığın acısını ve bunun hayatımızı nasıl etkilediğini anlatan bir şiir.

7. Özdemir Asaf'ın "Sonrası Kalır" adlı şiiri, geçmiş bir aşkın acı-tatlı anılarının, o kişi gittikten sonra bile kalbimizde nasıl yaşadığını anlatıyor.

8. Ahmet Selçuk İlkan'ın "Aşkın Mapushanesi", bizi sevdiğimiz kişiye tutsak ve kaçınılmaz olarak zincirleyen aşkın zorlayıcı ve çoğu zaman ıstıraplı doğası hakkında bir şiirdir.

9. Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Bir İstanbul Masalı" adlı şiiri, İstanbul şehrini ve içinde barındırdığı birçok hikaye ve efsaneyi anlatan, onu eşsiz güzellik, tarih ve gizem karışımı bir yer olarak tasvir eden bir şiirdir.

10. Arif Nihat Asya'nın "Zamanın İzinde" adlı şiiri, zamanın akışını ve hayatımızı nasıl şekillendirdiğini anlatan, bugünü yaşamayı ve geçmişten ders almayı hatırlatan bir şiirdir.
 

Nalan Güzel

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Mar 2021
21
2,699
78

İtibar Puanı:

Şiirin gücü, duyguları sözcüklere döken en iyi şiirlerle daha güçlü bir şekilde hissediliyor. Şairler, duygu ve düşüncelerini en yüce şekilde ifade etmek için çoğu zaman şiirle ilgilenirler ve bu yolla insanların yaşamlarında derin bir etki bırakırlar. Peki, hangi şiirler insanların kalplerine dokunuyor? İşte, duyguları sözcüklere en iyi döken şiirler:

1. William Shakespeare - Shall I Compare Thee To A Summer's Day?
Bu ölümsüz şiir, güzelliği zamanın ve mevsimlerin ötesine taşır ve sevgilisine olan aşkını ölümsüz yapar. "Kışın soğuğunda eriyen kar" ile "doğanın güzelliği" arasındaki karşılaştırma, insanlara sevginin doğasını hatırlatarak, aşkın çağlar boyunca var olacağına dair umut verir.

2. Robert Frost - The Road Not Taken
Bu şiir, bir bireyin bir yol seçiminde hissettiği korku ve belirsizlik duygularını yansıtır. "İki farklı yolda kesişen orman" motifini kullanarak, Frost, insanlara hayatlarında önemli olan tercihlerin her zaman kolay olmayacağını ve bazen yanlış bir yolda olduğumuza inanarak hayatımızın gerçek anlamını bulabileceğimizi hatırlatır.

3. Emily Dickinson - If I Can Stop One Heart From Breaking
Bu şiir, insanların birbirlerine yardım edebilecekleri güçlü bir mesajla birleşen, duygusal bir şiirdir. Çoğu zaman, insanlar kaygı, acı ve kederin içinde kaybolurlar ve bu şiir, bir kişinin hayatını kurtarabilecek bile olsa, başka bir kişiye yardım etmenin değerini gösterir.

4. Maya Angelou - Still I Rise
Bu şiir, insanların gücünü yansıtır ve sıradan insanların bile zorlukların üstesinden gelebileceğini hatırlatır. Angelou, yaşadığı ırkçılık, ayrımcılık ve diğer zorluklar karşısında bile ayakta kalmayı ve özgürlüğünü korumayı başardı. Böylelikle bu şiir, Angelou'nun yaşamına olan saygımızı giderek arttırır.

5. Rumi - The Guest House
Bu şiir, bir kişinin zihninde yer alan duyguları ve düşünceleri kabul etmeyi öğrenmesi gerektiğini anlatır. Rumi, "yıkılmış bir evin gibi" gibi eşsiz bir benzetme ile insanların zihinlerindeki düzensizliği ve karmaşayı açıklığa kavuşturur. Her gün yeni duygularla karşılaşırız ve bu şiir, onları hoşgörüyle karşılamayı öğütlereğinden bize her zaman iyi gelir.

Şiirin gücü, bir kişinin hayatını tamamen değiştirebilir. Duyguları sözcüklere en iyi döken şiirlerden bazıları ölümsüzlüğü ve insanları etkilemeyi başardılar. Bu şiirler ve diğerleri, bizim için birer hazine ve her zaman okunması gereken duygu dolu kelimelerdir.
 

YaprakYeşilçam

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
78
1,509
83

İtibar Puanı:

Şairler, duyguları sözcüklere döken büyülü varlıklardır. Şiir, onların kalemlerinden doğar ve insanların ruhuna dokunur. İşte duyguları en iyi şekilde ifade edebilen şiirlerden bazıları:

1. William Shakespeare – Sonnet 18:
"Shall I compare thee to a summer’s day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer’s lease hath all too short a date."

2. Edgar Allan Poe – Annabel Lee:
"It was many and many a year ago,
In a kingdom by the sea,
That a maiden there lived whom you may know
By the name of Annabel Lee;
And this maiden she lived with no other thought
Than to love and be loved by me."

3. Pablo Neruda – If You Forget Me:
"I
 
Geri
Üst Alt