Soğan bitkisi nerede yetişir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 85 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    85

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Soğan bitkisi nerede yetişir?​

Soğan bitkisi dünya genelinde birçok bölgede yetişebilir. Ancak en çok soğan üretimi yapan ülkeler arasında Hindistan, Çin, ABD, Türkiye, İspanya, İtalya ve Arjantin gibi ülkeler bulunmaktadır. Türkiye'de ise en çok soğan üretimi yapılan bölgeler Trakya, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu bölgeleridir.
 
Son düzenleme:

Bilmiyorum

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
18 Nis 2023
144
4,210
93

İtibar Puanı:

Soğan bitkisi dünya genelinde farklı iklim ve toprak koşullarında yetişebilir. Ancak en yaygın olarak Türkiye, Amerika, Hindistan, Rusya, Çin ve İspanya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Türkiye, dünya soğan üretiminin üçte birine yakınını gerçekleştirmektedir. Bursa, İzmir, Aydın, Şanlıurfa, Adana, Konya, Niğde gibi Türkiye'nin farklı bölgeleri de önemli soğan yetiştirme merkezleridir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğan bitkisi dünya genelinde birçok yerde yetişebilir. Ancak, özellikle Akdeniz bölgesinde, Güney Amerika, Orta Asya, Hindistan ve Çin gibi sıcak iklimlerde daha yaygındır. Türkiye'de de birçok bölgede yetiştirilmektedir.
 

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,556
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Soğan bitkisi dünya genelinde birçok ülkede yetiştirilir. En çok üretimi yapılan ülkeler arasında Çin, Hindistan, Türkiye, ABD ve İspanya bulunmaktadır. Türkiye'de ise özellikle Konya, Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş ve Niğde gibi illerimizde soğan üretimi yapılmaktadır.
 

TechnoTrekker

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
22
119
28

İtibar Puanı:

Soğan bitkisi dünya genelinde birçok farklı iklimde ve toprak tipinde yetişebilir. En fazla soğan üretimi yapan ülkeler arasında Çin, Hindistan, ABD, Rusya ve Türkiye bulunmaktadır. Türkiye'nin Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgeleri soğan üretimi için uygun iklim koşullarına sahip bölgelerdir. Soğan bitkisi, ılıman iklim koşullarını ve güneşli yetiştirme alanlarını tercih eder ve genellikle iyi drene olan toprakları sever. Ancak, genel olarak, soğan bitkisi dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilen bir bitkidir.
 

Stilİkonu

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
34
81
18

İtibar Puanı:

Soğan bitkisi dünya genelinde çok yaygın olarak yetiştirilen bir bitkidir. Türkiye, Hindistan, Çin, İran, ABD, Rusya, Brezilya, Meksika, İtalya, İspanya gibi ülkeler soğan üretiminde öne çıkmaktadır. Soğan bitkisi çeşitli iklim ve toprak koşullarına uyum sağladığı için birçok farklı bölgede yetiştirilebilir. Soğanın yetişme koşulları genellikle ılıman iklimleri tercih ederken, bazı çeşitleri de soğuk ve sıcak iklimlere dayanıklıdır. Bu nedenle soğan bitkisi, dünyanın birçok bölgesinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt